Вести

НАСЕЉЕ СТАДИОН ДОБИЛО ПАРК ЗА ДЕЦУ – „ИГРАЛИШТЕ – ВЕЖБАЛИШТЕ“

У месној заједници 19. септембар у насељу Стадион изграђен је парк за децу захваљујући конкурсу који је расписан од стране НИС-а и Града Београда. Парк за децу опремљен је са 9 мулитифункционалних справа, 2 клупе за одмор и 3 жардињере. Радове на изградњи парка за децу обишао је заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић.

- Деца у насељу Стадион сада су добила своје место за игру, разоноду и рекреацију, место где деца уче кроз игру у интеракцији са другом децом. Потрудили смо се да обезбедимо средства захваљујући НИС-у и Граду Београду на конкурсу који је расписан, и на тај начин изградимо парк за децу и обезбедимо им боље услове за одрастање и правилан развој моторичких способности. Ово је само почетак опремања простора намањених деци и оплемењивање већ постојећих мобилијара реконструкцијом старих. У наредном периоду очекује нас постављање још једног парка за децу у насељу Вртић, рекао је Бојан Стевић.

Поред мобилијара за децу у насељу Стадион биће постављена и теретана на отвореном намењена старијој популацији, истакао је Стевић, а цео простор биће осветљен како би грађани „Игралиште – Вежбалиште“ могли да користе и у вечерњим сатима.

Постављање мобилијара за децу помогли су чланови Српске напредне странке у Лазаревцу, који су припремили простор за постављање мобилијара, на добровољној бази, како би допринели уређену простора намењеног за најмлађе суграђане.