Вести

НАСТАВЉЕНИ РАДОВИ НА ИЗГРАДЊИ ФИСКУЛТУРНЕ САЛЕ У ОСНОВНОЈ ШКОЛИ „РУДОВЦИ“ У РУДОВЦИМА

Више од 24 године је морало да прође да би се наставило са радовима на изградњи фискултурне сале у Основној школи „Рудовци“, где је 1991. године положен камен темељац, да би радови напокон били настављени у 2015. години. Радове је у присуству Савета месне заједнице обишао заменик председника градске општине Лазаревац Бојан Стевић са директором Основне школе „Рудовци“ Небојшом Делић.

- Заиста сам био разочаран када сам први пут отишао да обиђем основну школу у Рудовцима, када смо обилазили и подручно одељење у Пркосави где се градила котларница за грејање у школи коју похађају ученици од првог до четвртог разреда. Тада су ме представници Савета месе заједнице Рудовци и директор упознали са проблемом са којим се школа у Рудовцима сусреће. Присуствовао сам часу физичког васпитања који су деца изводила у ходнику школе. Обећао сам да ћу се потрудити да се обезбеде средства из општине, Града и нивоа Републике. Успели смо почетком ове године да обезбедимо десет милиона за прву фазу, да се цео објекат заврши, као и да се изнад просторија које су предвиђене за свлачионице дограде две учионице за наставу. Рок заврштка радова је до половине октобра – рекао је Стевић.

Тренутно се ради на предмету и предрачун у складу са пројектом, колико је још средстава потребно да како би се целокупан пројекат завршио, а Секретаријат за образовање ће извршити цеокупно опремање објекта. - Могу да најавим, што се тиче средстава која недостају , да ће до марта а најкасније априла следеће године сала бити спремна за извођење фискултурне наставе, као и за друге културно – уметничке манифестације и рекреацију мештана са овог дела општине.

- Овим радовима, демантовани су сви који су имали сумњу онда када са обећао да ћу се заложити да се ова сала заврши и приведе намени. А могу приметити да су ученици као и руководство Основне школе „Рудовци“ задовољни – истакао је Бојан Стевић. - Извођач радова на изградњи сале, ангажовао је потребан број радника из Рудоваца, како би радови били завршени у року – додао је председник Савета месне заједнице Рудовци Драган Симић.