Вести

ПОБОЉШАЊЕ УСЛОВА РАДА НАСТАВНИКА ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА

Основну школу „Кнез Лазар“ у Лазаревцу, посетили су заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић, председник Скупштине ГО Лазаревац Томислав Рикановић и координатор за школски спорт града Београда задужен за Лазаревац Ненад Бачанац, који су уз помоћ Секретаријата за спорт и омладину града Београда обезбедили средства за побољшање услова за извођење наставе физичког васпитања на територији општине Лазаревац.

Овом приликом заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић уручио је ученицима и наставницима основне школе „Кнез Лазар“ спортску опрему за реализацију наставе физичког васпитања. - Настава физичког васпитања унапређена је татами подлогом од 120 квадратних метара, чија је вредност 350.000 динара, као и лоптама за рукомет, кошарку, одбојку и фудбал. Такође, обезбедили смо одређени број мација, топерица и пиштаљки, рекао је Стевић.

Значај татами подлоге на којој се изводи партерна гимнастика, представља одличну превенцију телесним деформитетима деце школског узраста, истакао је наставник физичког васпитања и координатор за школски спорт града Београда Ненад Бачанац.

У наредном периоду, спортска опрема биће уручена и осталим школама на подручју општине Лазаревац, која је обезбеђена средствима Секретаријата за спорт и омладину града Београда.