Вести

ПОКЛОНИ ЗА НАЈМЛАЂЕ СУГРАЂАНЕ

Општински одбор Српске напредне странке Лазаревац и ове године организовао је традиционалну поделу пакетића деци из Лазаревца, као и поклон представу у Центру за културу у Лазаревцу. Самоиницијативно функционери из редова Српске напредне странке прикупили су средства и обезбедили новогодишње пакетиће за децу из социјално угрожених породица и децу из Центра са посебним потребама. Овом приликом пакетиће за децу поделили су градски менаџер Горан Весић и заменик председника ГО Лазаревац, уједно и председник општинског одбора Српске наредне странке Лазаревац Бојан Стевић.

Ово је леп гест да се деца обрадују за Нову годину, истакао је Весић, и додао да је Лазаревац веома важан за Београд.

Бојан Стевић, изразио је захвалност градском менаџеру и Граду Беогарду и најавио да ће се поделити пакетићи и деци са посебним потребама из целодневног боравка у Лазаревцу.

После поделе пакетића Горан Весић у друштву Бојана Стевића у главној улици разговарао је са грађанима Лазаревца на инфо штанду коју је организовала омладина Српске напредне странке. Истакавши, да грађани ни на који начин не осете да су удаљени од центра Београда. Град Београд је много уложио у Лазаревац у протеклих годину дана. Урађене су улице 1300 каплара и Николаја Велимировића, уложено је много у путеве, уређује се градски парк, започета је изградња водоводне мреже у Степојевцу и Врбовну.

Стевић је истакао да општину Лазаревац у 2016. години чека још пуно радова, да завршимо започетно и започнемо нове инвестиције. Посебан акценат стављен је на ИНДУСТРИЈСКУ ЗОНУ, трећу у Београду, коју ће Лазаревац добити следеће године, чиме ће Лазаревац постати боље место за живот, посебно младих који ће запослење наћи у својој општини.

Грађани општине Лазаревац напокон добијају третман који су давно заслужили, а доказ за то је и оквир буџета за 2016. годину који је повећан за 8,8 процената. Биће урађена улица Станислава Сремчевића Црног, проширена саобраћајница у Трећој месној заједници, завршен водовод у Степојевцу и Врбовну, настављена изградња водовода Барајево – Араповац – Миросаљци – Стрмово, започета изградња два вртића, као и проширење дневног боравка за децу са посебним потребама. У плану су радови на проширењу водоводне и канализационе мреже, као и наставак улагања у путну инфраструктуру, чиме се грађанима општине Лазаревац обезбеђују све бољи и бољи услови за живот, завршио је Стевић.