Вести

ПОСЛЕ ВИШЕ ОД ДВАДЕСЕТ ГОДИНА АСФАЛИРАНА УЛИЦА ЖИВОЈИНА МИШИЋА У МЕСНОЈ ЗАЈЕДИЦИ ДУШАН ПЕТРОВИЋ ШАНЕ

Грађани месне заједнице Душан Петровић Шане који живе у улици Живојина Мишића добили су испред својих кућа асфалт. Завршне радове на асфалтирању обишао је заменик председника градске општине Лазаревац Бојан Стевић са својим сарадницима.

- Захваљујући разумевању Дирекције за путеве града Београда на наш захтев, обезбеђена су средства за асфалтирање улице Живојина Мишића. Улица је асфалтирана у дужини од 350 метара, а укупна вредност радова је око 5 милиона динара. Решили смо вишедеценијски проблем грађана ове улице, испуњено им је обећање које им је дато када су се појавили за проблемом, и схватили су да заиста неко брине о њима, као и да сагледа њихове пробелеме и изађе им у сусрет решавањем истих – рекао је Стевић.

У последње две године доста средстава смо вратили из Београда, што је показатељ да напокон неко може и жели, као и да ради на враћању средсава у општину Лазаревац, која су у претходним годинама одлазила за Београд и служила искључиво за стварање бољих услова за живот у градским општинама, док Лазаревац као приградска општина је био запостављен, а грађани Лазаревца сврставани у грађане другог и трећег реда.

- Сада Београд ради на побољшању водоводне, канализационе и путне инфраструктуре у општини Лазаревац, што је требало да буде приоритет и у претодним годинама, али претходно руководство општине није показало интерес за своје грађане – истакао је Стевић.

Заменик председника градске општине Лазаревац своје излагање завршио је речима, да овај део месе заједнице, где је и ова улица тренутно на јавном увиду у Секретаријату за урбанизам, како би се обезбедило усвајање Радне зоне, предвиђене за пословне и привреде објекте.