Вести

ТРИБИНА „ЗНАЧАЈ И ПРЕВЕНЦИЈА ТУБЕРКУЛОЗЕ“ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ЛАЗАРЕВАЦ

У организацији Савета за здравство и Општинског одбора Српске напредне странке Лазаревац одржана је трибина посвећена месецу борбе против туберкулозе пред великим бројем чланова странке и грађана општине Лазаревац. У оквиру трибине одржано је предавање на тему „Значај и превенција туберкулозе“ на којем су говорили Др Верица Ђокић Гуцуња, епидемиолог и Др Јован Милојевић директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ и члан Савета за здравство Српске напредне странке у Лазаревцу.

Недеља борбе против туберкуозе и плућних болести је трећа недеља септембра према Националном и Међународном календару здравља, ово је прилика да се поново подсетимо туберкуозе, јер она не припада прошлости како се можда верује. То је заразна болест од које се масовно обољевало и умирало, али која поново има глобалан тренд пораста, у нашем времену бришући границе између економски неразвијених и развијених држава. Вечерас смо говорили о превенцији и значају туберкулозе, и покушали да нашим грађанима укажемо на значај ове болести, с циљем да им дамо све потребне информације и одговоримо на њихова питања – рекао је Др Јован Милојевић, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ и члан Савета за здравство Српске напредне странке у Лазаревцу.

Организацију трибине подржао народни посланик Милош Тошанић из редова Српске напредне странке, одборник у Скупштини града Београда Светлана Костић, као и бројни грађани општине Лазаревац. Пре одржане трибине, организован је инфо штанд на којем је дељен нови број Информатора. Тим поводом искористили смо прилику да позовемо грађане Лазаревца на трибину.