Вести

ЗАМЕНИК ПРЕДСЕДНИКА ГРАДСКЕ ОПШТИНЕ ЛАЗАРЕВАЦ БОЈАН СТЕВИЋ ОБИШАО ЈЕ АКТУЕЛНЕ ИНВЕСТИЦИОНЕ РАДОВЕ У ОПШТИНИ ЛАЗАРЕВАЦ

Заменик председника Градске општине Лазаревац Бојан Стевић, заједно са председником Надзорног одбора ЈП „Дирекција“ Милом Ранковић и директором ЈП „Топлификација“ Вукашином Јањевић , обишли су актуелне радове на територији општине.

Најпре су обишли радове у главној улици, где је у току поплочавање трга код Рударске чесме.

- Поплочавање трга код Рударске чесме требало би да буде завршено у наредних неколико дана. За уређење трга средства је издвојио Секретаријат за саобраћај града Београда у износу од 20 милиона динара. Радове на тргу изводи ЈП „Београд пут“, док радове на другом делу улице изводи „Колубара Грађевинар“. У плану је и уређење фонтане код зграде некадашњег комитета, за шта је ЈП „Дирекција“ издвојила 4,5 милиона динара - рекао је заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић.

- У току је и надоградња зграде суда, што је општина Лазаревац финансирала преко ЈП „Дирекција“ у износу од 10 милиона динара, а ребалансом буџета биће одвојено додатних 2,5 милиона динара чиме ће се добити још 400 квадрата површине. Очекујемо да Министарство правде издвоји додатна средства, као и посету министра Селаковића у наредних месец дана - истакао је Стевић.

Председник основног суда у Лазаревцу Љубивоје Ковачевић изразио је уверење да ће реконструкција суда у коме су смештене три јединице, тужилаштво, прекршајни и основни суд, добијањем бољих услова за рад се и послови обављати ефикасније. Он се такође захвалио општини што је имала слуха да помогне проширење објекта.

- У улици 1300 каплара замењене су све инсталације, кишна и фекална канализација, водовод, топловод, као и улична расвета. Радови се изводе у дужини 1200 метара, те да је општина за њих издвојила око 105 милиона динара, а све радове изводе лазаревачка јавна предузећа. Ускоро ће овај путни правац бити предат фирми „Страбак“ која ће наставити са радовима - рекао је Миле Ранковић, председник Надзорног одбора ЈП „Дирекција“.

У улици 1300 каплара велики посао обавило је и ЈП „Топлификација“, рекао је Вукашин Јањевић директор овог предузећа. „Ми смо на овом делу имали девет огранака, око 60 директних прикључака, што подразумева 1200 метара рова и око 2,5 километара цеви. Вредност инвестиције је око 25 милиона динара“, рекао је он и додао да су створени предуслови за прикључење месне заједнице Горњи град на грејање већ од наредне грејне сезоне.

Представници општине обишли су и радове на спортској хали у основној школи у Рудовцима за чији наставак је општина издвојила 10 милиона динара. Очекује се да до средине новембра буду завршени грађевински радови који су уговорени, а биће потребно да се наредне године издвоји још пет милиона за завршне унутрашње радове спортске хале и основној школи у Рудовцима.

У месној заједници Пркосава у току су радови на изградњи капеле за сеоско гробље, за шта је општина издвојила око 3 милиона, а у плану је изградња капеле и у Барзиловици. У наредном периоду, након ребаланса буџета, биће обезбеђена средства за још две или три месне заједнице.

- Општина Лазаревац је на прагу решавања још једног великог проблема, а тиче се водоснабдевања седам месних заједница. Изградња водоводне мреже за месне заједнице Араповац, Јунковац, Миросаљци, Стрмово и Пркосава је највећа инвестиција у последњих 20 година, чија је вредност око 250 милиона динара. Општина је за ове намене издвојила до сада 94 милиона динара, а у плану је додатних 50 милиона. Извођач радова је ЈПКП „Лазаревац“, а рок за завршетак 75 дана - рекао је Бојан Стевић приликом обиласка радова на изградњи водоводне мреже у Араповцу.