Вести

Вучић: Свом снагом у реформе

НИШ - Свом снагом у реформе, поручио је лидер Српске напредне странке Александар Вучић са предизборне конвенције коалиције окупљене око Српске напредне странке у Нишу, којом је СНС и званично почела кампању пред парламентартне изборе 16. марта. 

Пре годину и по дана почели смо снажно, нестрпљиво, озбиљно и одговорно да мењамо ствари у Србији, рекао је Вучић на скупу у Нишу, у препуној хали Чаир, и додао да је циљ да 2015. и 2016. сви људи у Србији виде да можемо боље и даље, да буду поносни на своју земљу, да имамо другачију, нормалну Србију. 

Обраћајући се онима који ће гласати за СНС, али и онима који неће, као и онима који неће уопште гласати, Вучић је рекао: 

"Никоме нећу да говорим да гласа за нас. Нећу да говорим да гласате за нас и да ће тећи мед и млеко - неће. Биће тешко. Нисам дошао вечерас да се удварам било коме, никоме у Србији, јер немам много добрих вести".

Вучић је додао да, напротив, има вести које говоре о томе да је земља у тешкој ситуацији јер је деценијама уништавана и разарана, "јер смо продали све највредније и најбоље, од цементара до свега онога што је било лако дати некоме другом, а да новац од тога нисмо видели где је отишао, да су уништене задруге, домаћинства, а да за то нико није одговарао".

"Онај ко вам саопшти да се тешка болест, да се рак који је захватио све поре нашег друштва, да може да се лечи аспирином или чоколадом, тај не говори истину", рекао је Вучић и додао да у очима многих у Србији данас види неверицу да можемо да урадимо много тога бољег и више. 

Није ми тешко да признам да смо као политичари направили бројне грешке у претходном периоду, да смо сви криви зашто нам је корупција узела маха, рекао је Вучић, а затим додао: Али, пре годину и по дана почели смо снажно, нестрпљивио, озбиљно и одговорно да мењамо ствари у Србији.

"То није било лако, и тек неће бити лако", додао је Вучић.

Нико нас неће променити ако не будемо радили више и ништа неће пасти с неба, морамо себе да променимо и радимо више, озбиљније, одговорније, уверен је Вучић. 

Он је обећао да ће СНС бринути о сваком грађанину и неће правити разлику међу људима према томе за кога гласају, које су вере. 

"Хоћемо да 2015. и 2016. сви људи у Србији виде да можемо боље и даље, да будете поносни на своју земљу. Хоћемо да имамо другачију, нормалну Србију. Викаће они још више у овој изборној кампањи. Правиће буку говорећи како ништа није добро, а онда дођу резултати", рекао је Вучић.

Наводећи да је слушао како је све политичка хајка или маркетинг, али да још није чуо да је неко међу критичарима одговоран за недаће и невоље, Вучић је подсетио да су напредњаци својом марљивошћу обезбедили датум за преговоре, али да је циљ успешна и напредна Србија. 

"Да прођемо кроз тешке и болне реформе, а када будемо спровели реформе имаћете лако да платите порез, струју. . . ", поручио је Вучић Нишлијама. 

Лидер напредњака рекао је да ће у овој кампањи напредњаци разговарати са грађанима широм Србије, да ће бити свуда, јер желе да решавају проблеме и да зато тражи од грађана мандат "да се боримо за народ, нормалну Србију, а не да седимо у кући и чекамо да неко други решава проблеме". 

Пoводом поступка који је Агенција за борбу против корупције покренула против министарке Зоране Михајловић због разговора са грађанима, он је "обећао" да ће СНС наставити "такво грешно понашање", односно да ће наставити да помаже грађанима Србије.

Вучић је подсетио да је против министарке Михајловић покренут поступак у Агенцији за борбу против корупције "јер је примала грађане у згради градске скупштине у Београду".

"Моје обећање за све вас да ћемо са таквим грешним понашањем наставити. Примаћемо грађане широм Србије, и босе и гладне, све оне који би да нас опсују, да нам кажу нешто ружно, јер наш посао је да радимо за људе", поручио је Вучић.

Он је рекао да су напредњаци имали храбрости да се ухвате у коштац са свим онима "чије име нису смели да изговоре".

"Рекли су далеко је Европа од нас. Отворисмо преговоре, данас са Руском Федерацијом имамо већи обим сарадње него икада, и увећаваћемо га. Разговарали смо са личним представницком Путина да извозимо и наше финалне производе, да не извозимо само парадајз и јабуке, већ и компоте. Ако успемо у наредних годину да спроведемо реформе и законе уверавам вас да ћете осећати бољитак, да када смањимо фискални и буџетски дефицит да ћемо моћи да уложимо новац у отварање нових радних места", казао је Вучић.

Он је најавио да ће средином марта први Мерцедосов аутобус бити произведен у Србији, Нишлијама обећао још нових фабрика, и подсетио да за ФАП није било решења 20 година, а да сада жели да обавести људе у Прибоју да за ФАП почиње ново време. 

"Нашли смо стратешког партнера који ће се следеће недеље представити, а реч о једној од најмоћнијих компанија која ће извозити ФАП-ове производе по целој Европи", навео је Вучић.

"Данас се свуда говори добро и неупоредиво лепше о Србији, и то не зато што смо лепши и бољи, већ што говоримо истину и што смо постали поузданији партнер. Никога не лажемо и не варамо. Водићемо рачуна и бринути, чувати нашу Србију", обећао је Вучић и позвао грађане да изађу на изборе.

"Свом снагом да изађемо, да их победимо, да им покажемо да волимо Србију и да можемо да направимо Србију местом за бољи живот. Свом снагом за радна места, против корупције, свом снагом до победе", закључио је лидер СНС.

Глас за Српску напредну странку је глас за владу коју ће бирати народ, а не тајкуни, и народ ће 16. марта одлучити хоће ли владу водити Александар Вучић или Мирослав Мишковић, поручила је Зорана Михајловић.

Она је рекла да је СНС у последњих годину и по дана показала да се беспоштедно бори против криминала и корупције, да су сви једнаки пред законом, и да није важно да ли је неко милионер, партијски функционер, већ да ли вредно ради или краде.

"Глас за СНС је глас за уређену државу у којој ће криминалци бити у затвору, а поштени ће живети од свог рада", рекла је Михајловић.

Она је навела да је СНС данас из Ниша кренула у борбу за нови мандат за наставак реформи, борбе против корупције и криминала, нова радна места и инвестиције и да од Србије направи боље место за живот.

"Грађани знају колико је СНС учинила у овом периоду", рекла је Михајловић.

Она је нагласила да је први пут у политичкој историји Србије владу нису формирали тајкуни него народ, тајкуни нису бирали министре, нити су добијали субвенције.

Михајловић је истакла да је део тима председника Вучића, како је рекла, јединог политчара у модерној српској историји који се истински брине о људима.

"Зато тражимо мандат да наставимо да се боримо за безбедну Србију у којој ће млади остати и радити и за то нам треба подршка народа", поручила је Михајловић.

Лидер СДП Расм Љајић изјавио је да једино коалиција окупљена око Српске напредне странке има план за Србију.

"Нисмо још победили", упозорио је Љајић присталице напредњака и коалиционих партнера на предизборној конвенцији СНС у Нишу и додао да мора да се уради оно што је обећано протеклих десет година, а то је да се спроведу реформе. 

"Чека нас пуно посла", рекао је Љајић.

"Када гледам ову кампању као да гледам "Белу лађу", не зна се да ли је смешнији онај "прави Шојић" или они који се појављују свако вече и обећавају свашта, да ће позлатити Србију, само да дођу на власт", рекао је Љајић и додао да једино Александар Вучић говори истину, једино он каже да ће бити тешко и да ће морати пуно да се ради.

Зна се шта Србија хоће, ко то може да оствари и кога су Срби изабрали за вођу да испуни тај задатак, рекао је лидер НС Велимир Илић.

"То је Александар Вучић и ми смо са њим", рекао је Илић.

И он је позвао грађане да не дозволе да тајкуни праве владу и кабинете. 

"Хоћемо да ви изаберете владу и наш премијер Вучић да формира владу", рекао је Илић и додао да би се у тој влади знало ко ради добро, те да у њој неће бити они који не раде. 

Градоначелник Ниша Зоран Перишић изјавио је да ће влада коју буде формирала Српска напредна странка бити најбоља будућност коју Србија може да има.

"Верујем у СНС и нашег председника Алексaндра Вучића", рекао је Перишић.