Међународни односи

Јоксимовић: Србија има снажну подршку Италије

Министарка без портфеља задужена за европске интеграције Јадранка Јоксимовић изјавила је да Србија има снажну подршку Италије на путу ка ЕУ и да верује да ће до краја италијанског председавања Унијом за Србију из Брисела стићи добри сигнали.

Јоксимовић: Остварен значајан напредак у процесу евроинтеграција

Министар без портфеља у Влади Републике Србије задужен за европске интеграције Јадранка Јоксимовић оценила је данас у разговору са председавајућим делегацији Европског парламента за односе са Србијом Едуардом Куканом да је Србија остварила значајан напредак у процесу европских интеграција.

Наставак успешне сарадње између СНС-а и ОВП-а

Делегација Српске напредне странке, у чијем саставу су били чланови Савета за међународну сарадњу Никола Ерић, Ања Ровић, Немања Јоксимовић и Радослав Марјановић, угостила је делегацију омладине Аустријске народне партије (ОВП), на челу са Домиником Шротом.

Наставак сарадње Аустријске народне партије и Српске напредне странке

Делегација Српске напредне странке, предвођене интернационалним секретаром СНС госпођом Јадранком Јоксимовић сусрела се данас са Програмским директором Политичке академије Аустријске народне партије, господином Арнолдом Камелом.

Ђуровић: За Србију једино прихватљиво статусно неутралан приступ

Народна посланица Александра Ђуровић, в.д. шефа сталне делегације Народне скупштине у ПССЕ, учествовала је на састанку Комитета за политичка питања и демократију Парламентарне скупштине Савета Европе (ПС СЕ), који је одржан 7. маја у Атини.

Васић: Позитивна оцена Немачке

БЕРЛИН - Помоћник министра спољних послова Србије Љубица Васић изјавила је данас да је у отвореним, конструктивним и озбиљним разговорима с немачким политичарима, званични Берлин позитивно оценио реформе које спроводи Влада Србије и дао подршку Београду на путу ка Европској унији.

Народна скупштина Републике Србије посматрач у ПС ОДКБ

Председник Народне скупштине мр Небојша Стефановић састао се са председавајућим Парламентарне скупштине Организације договора о колективној безбедности (ПС ОДКБ) и председником Државне Думе Сергејем Јевгеневичем Наришкином.