Саопштења

Истражити махинације у банкарском сектору

Поводом саопштења Демократске странке Српска напредна странка истиче да је интервенција Народне банке Србије и одузимање дозволе за рад Универзал банци била одговорна одлука којом је спречено понављање случаја „Агробанка“.

Да подсетимо, Народна банка Србије већ две године одговорно ради на стабилизацији банкарског и финансијског система. Такође, за један евро ћете данас дати исто, ако не и мање динара него што би дали пре две године. Што се Универзал банке тиче, Српска напредна странка ће инсистирати да се до краја утврди ко стоји иза нелегалних радњи у тој банци и да се кривци казне у складу са законом.

За разлику од Демократске странке, Српска напредна странка све кредите које је узела, сав новац који је за претходну кампању позајмила уредно је вратила и није умешана ни у какве сумњиве послове. Због неодговорности Демократске странке и њиховог мешетарења са банкама, држава је само у случају Агробанке оштећена за 400 милиона евра, а у случају Развојне банке Војводине додатних 200 милиона евра. И сада се Демократска странка усуђује да било коме држи лекцију?

Српска напредна странка инсистира да се Демократска странка окане писања бесмислених саопштења и да се уместо тога извини грађанима Србије за систематско уништавање домаће привреде за које је директно одговорна, за фабриковање афера за које је директно одговорна, за деценијско урушавање свих државних институција и претварање Србије у партијску прћију, за шта је, такође, директно одговорна.

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ

СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ