Саопштења

Јовичић: Демократе једино раде у своју корист

Српској напредној странци веома је драго што је шеф војвођанског режима, Бојан Пајтић, успео барeм са неким да нађе заједнички језик и да коначно пронађе, за себе и за политику ДС, прихватљивог коалиционог партнера, Војислава Шешеља, али жалимо, као грађани Србије, што било ко, па чак и Пајтић, на најпримитивнији начин вређа оне који су народном вољом на челу Србије, и то, ни мање ни више, него у гласилима друге државе. Али, од њега и од Демократске странке тако нешто се и очекује.

Демократе, као и увек до сада, раде једино у своју корист, а на шетету своје државе и народа. Очигледно је да им је стало да се по региону проноси лош глас о Србији, док Влада, на челу са премијером Александром Вучићем, чини све да унапреди регионалну сарадњу и учврсти добре односе са комшијама. Још једном се показало као истинито старо гесло „што горе по Србију, то боље за демократе“, и обрнуто.

Са жаљењем констатујемо да у Србији постоји ријалити програм, али само у покрајинском парламенту, где Бојан Пајтић, са само шест одсто подршке, чини све, па чак не преза ни од трговине посланицима, како би сачувао своју фотељу и привилегије, иако ова, некад најбогатија регија, одавно већ, да се послужимо његовим термином, турбопропада, а грађани драстично сиромаше.

Истина је да Србија чека реформе од 2000. године, али да је, уместо њих, од Демократске странке, добила пљачку Развојне банке Војводине, Развојног фонда, покрајинских робних резерви, уништавање државних фирми и рекордну незапосленост. Када спомиње Велику Србију, Пајтић очигледно мисли на свог сарадника и коалиционог партнера, Војислава Шешеља, са којим планира да од Србије прави циркус и врати земљу у жабокречину у којој се гушила.

Александар Јовичић
Заменик председника Извршног одбора
Српске напредне странке

СЛУЖБА ЗА ИНФОРМИСАЊЕ
СРПСКА НАПРЕДНА СТРАНКЕ