Саопштења

Критике појединаца без аргумената

Просто је невероватно да већ данима траје хајка одређених људи из опозиције на Владу Републике Србије само зато што људи који данас воде државу, постижу неупоредиво боље резултате, него док су они били на власти. Вероватно их боли чињеница да ова Влада има храбрости да укаже на корупцију, пљачку народног новца и све оно што се годинама скривало испод тепиха.

Вероватно их боли и то што тајкуне, који су за време њихове владавине били угледни грађани Србије, садашња власт приводи правди због разноразних махинација које су земљу довеле на руб пропасти.

Иако је децембар већ осми месец заредом како у Србији пада број незапослених, за неке људе то није добра вест. Да би успели да поправимо катастрофалну ситуацију, која је последица „феноменалног рада претходних влада“, ми нисмо седели у удобним фотељама, већ смо свакодневно радили. Захваљујући огромном залагању председника Владе, Александра Вучића, реформама финансијског сектора, квалитетнијем Закону о раду, обезбедили смо услове у којима су инвеститори спремни да уложе новац у Србију.

Док је за време вашег мандата пракса била да се затварају фабрике, ми их сада отварамо. Подсетићемо вас да је финска компаније „ПКЦ група“ у Смедереву отворила фабрику кабловских сетова за комерцијална возила, а пре само два дана у Вршцу је отворена фабрика „Фрезенијус“, која је специјализована за производњу матерјала за хемодијализу. Списак погона на које сте, својим немаром, ставили катанац далеко је дужи. Сетите се „Петра Драпшина“, „14. октобра“, „Магнохрома“, „Прве искре“, „Клуза“...

Они који су данас најгласнији у критикама актуелне власти, углавном не нуде аргументе, већ увреде, водећи се опробаном тактиком да свакодневно изнете неистине морају једног тренутка постати чињенице. Нажалост, у време када су демократе Бојана Пајтића биле на власти, 400.000 грађана је остало без посла, а списку опљачканих банака, у којима се налазио новац свих грађана Србије, не назире се крај. Од Развојне банке Војводине, преко Агробанке до Универзал банке.

И Пајтићев коалициони партнер са претходних избора, Зоран Живковић, не може се похвалити много бољим резултатима за време премијерске владавине. Крајњи домет његове практичне политике било је позивање грађана да не плаћају струју, док је био градоначелник Ниша.

Зато, господо из опозиције, боље би било за вас, да у критици власти користите истините аргументе, можда би вас и грађани озбиљније схватили.