Саопштења

Пајтићев и Петровићев Фонд прогутао 6.000 боца врхунског белог вина

САОПШТЕЊЕ ЗА ЗА МЕДИЈЕ

Три нове кривичне пријаве поднело је предузеће Оксибар из Бачке Паланке против шефова покрајинске власти Драгослава проф. др Петровића и Бојана др Пајтића. Пријаве су поднете због основане сумње да су почињена кривична дела корупције приликом субвенционирања наводно „нових“ технологија у три приватна предузећа у Суботици, Банатском Соколцу и Футогу и јуче су упућене Вишим јавним тужилаштвима у Суботици, Панчеву и Новом Саду.

Међу јуче поднетим кривичним пријавама је и пријава за најапсурднији посао који је обавила Пајтићева и Петровићева администрација, какав никада и нигде на свету није забележен у пракси било ког државног органа, банке, било ког инвестиционог фонда, предузећа, или испоставе Црвеног крста. У кривичној пријави Оксибара изнети су разлози за основану сумњу да су Пајтић, Петровић и руководиоци Дирекције за робне резерве АПВ и Црвеног крста Новог Сада починили незаконита, кривично кажњива дела.

Уз доказе, у кривичној пријави се наводи да су Петровић и Пајтић, из Фонда за субвенционирање погона нових технологија у АП Војводини, 24. јуна 2011, винарији из Суботице уплатили суму од 198.522,35 евра за погон нове технологије. Враћени први део тог дуга, у вредности од 117.573,61 евра, винарија је “исплатила” у роби, испоручивши Покрајини 6.000 боца “врхунског белог вина”. Из докумената који су приложени кривичној пријави, види се да је Пајтићева и Петровићева влада 6.000 боца вина ставила на располагање Дирекцији за робне резерве АПВ, одакле је вино послато Црвеном крсту Новог Сада, где му се губи траг.

Како се вино уопште не уклапа у делатност Црвеног крста (помоћ социјално најугроженијем становништву; брига о здрављу; добровољно давалаштво крви; потрага за несталим лицима; здравствена едукација; помоћ изгнаним, прогнаним и расељеним лицима), подносиоци кривичне пријаве основано сумњају да је то вино или украдено, или није ни испоручено, односно да је цео посао фиктиван и да се своди на фабриковање лажне документације. Ако надлежно тужилаштво покрене истрагу, подносиоци кривичне пријаве, као и јавност, очекују да ће најзад бити установљени прави разлози зашто су покретани нечувени послови у којима државни орган трампи 117.573,61 евра за 6.000 загонетних боца вина, по цени од 20-так евра свака, и зашто су Петровић и Пајтић у такву ујдурму умешали приватно предузеће из Суботице и новосадски Црвени крст.

Са својим саопштењем поводом кривичних пријава против Пајтића и Петровића јуче се огласио Покрајински одбор Демократске странке. Аутор саопштења тврди да Градски одбор Српске напредне странке у Новом Саду, обавештавајући јавност о корупцији у Војводини, “значајно трује политичку сцену Србије и Војводине”. Истина је да је политичка сцена значајно затрована у последњих 14 година, откад су Демократска странка, Пајтић и Петровић на власти у Војводини. Јавне послове и политичку сцену “значајно трују” Пајтић,

Петровић и Демократска странка са корупционашким аферама, незабележеним у демократском свету.

ГО СНС Нови Сад