Председник Вучић, заједно са Владом Републике Србије, је реаговао на прави начин усвајањем мера које ће довести до подизања нивоа безбедности целе Србије, што је део опозиционих странака препознао и разумски одустао од протеста, док је групација којој здрав разум није водиља, већ им је једини циљ дестабилизација друштва и убирање политичких поена, ипак изашла на улице.

Ни молба за јединство у највећој несрећи која је погодила Србију није уродила плодом, јер они којима је молба упућена другачије тумаче догађаје од већине, уместо да учествују у планирању мера за превазилажење и превенирање кризе, појединци користе ситуацију за личну и промоцију политичке партије за коју раде.

Видео снимак који кружи мрежама у ком Милован Бркић, главни уредник Магазина Таблоид, позива младе на оружје и отворено прети смрћу Председнику Републике Србије Александру Вучићу, је детаљан опис протестног скупа, који код младих покушава да продуби жељу за насиљем, што је директна увреда жртвама и породицама немилих догађаја и непоштовање жалости целе нације. Бркићева изјава је кривично дело за које мора одговарати, јер као неко ко има утицај на јавно мњење мора сносити већу одговорност за изречено.

Наша порука је и даље иста, јединством се морамо борити против зла које нас је задесило, али и против оних који на злочине подстрекују.