Саопштења

Стефановић: Језик увреда и непознавање материје су огледало политике коју води Бојан Пајтић

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ/ 15.10.2014.

Не знам зашто је председника Демократске странке, Бојана Пајтића, погодила моја данашња изјава коју, само да га подсетим, нисам дао као министар унутрашњих послова, већ као потпредседник Српске напредне странке.

Очигледно је уплашен због бројних истрага полиције које су везане за његово газдовање појединим војвођанским предузећима и финансијским институцијама, попут Развојне банке Војводине, Фонда за развој АП Војводине, Фонда за капитална улагања АП Војводине, Покрајинског секретаријата за науку и технолошки развој... Уверен сам да Пајтић зна каква је истина о овим истрагама, и да је због тога нервозан.

Језик увреда без икаквих доказа и непознавање материје само показују каква је једина политика коју данас води Бојан Пајтић. Време је да схвати да је политика Демократске странке и њега, као председника Извршног већа Војводине, која је осиромашила Војвођане и оставила их без посла, изгубила поверење грађана.

Желим да подсетим господина Пајтића да је Демократска странка од 2000. до 2012. године батином управљала свим медијима у Србији, а последице тога се осећају и данас. На другој страни, Европска комисија је у последњем извештају похвалила напредак наше земље на европском путу, посебно наводећи највећи до сада напредак у области слободе медија, што довољно говори о односу Српске напредне странке према новинарској професији.

Небојша Стефановић

потпредседник Главног одбора

Српске напредне странке