Вести

АКЦИЈА „ОЧИСТИМО ЛАЗАРЕВАЦ“ ОПШТИНСКОГ ОДБОРА СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ ЛАЗАРЕВАЦ

Општински одбор Српке напредне странке Лазаревац организовао је Акцију „Очистимо Лазаревац“ у склопу обележавања Светског дана за заштиту животне средине, који је овом приликом окупио велики број грађана и својих чланова да заједно уклоне комунални отпад који се налазио у дворишту Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ и реконструисаног терена за кошарку.
Иницијатор акције је Савет за природне ресурсе, заштиту животне средине и одрживи развој општинског одбора Српске напредне странке Лазаревац, који се бави очувањем животне средине у нашој општини.

- Уз помоћ омладине и грађана данас смо организовали акцију уређења болничког дворишта које је било пуно комуналног отпада, које сада изгледа много боље него пре неколико месеци. Поред терена за кошарку који смо обновили пре неколико месеци ангажовањем чланова општинског одбора Српске напредне странке Лазаревац, поставили смо и осветљење како би млади могли да се окупљају и баве спортом који воле. Данас смо се окупили да још мало уредимо овај простор, како би он чист и безбедан за све грађане који болничким двориштем пролазе или се служе истим за рекреацију, рекао је Вукашин Јањевић, заменик председника општинског одбора Српске напредне странке Лазаревац.

Директор Дома здраља „Др Ђорђе Ковачевић“ Јован Милојевић изразио је велико задовољство акцијом коју су спровели чланови општинског одбора Српске напредне странке Лазаревац. Комплекс око лазаревачког Дома здравља има око 5 хектара и захваљујући јавним предузећима претворен је у оазу зеленила и место за одмор и рекреацију.