Вести

АКЦИЈА САВЕТА ЗА ЗДРАВСТВО И САВЕТА ЗА САОБРАЋАЈ И БЕЗБЕДНОСТ СРПСКЕ НАПРЕДНЕ СТРАНКЕ У ЛАЗАРЕВЦУ

Поводом Светског дана чистих руку који се обележава 15. октобра сваке године, Општински одбор Српске напредне странке у Лазаревцу организовао је два штанда на иницијативу Савета за здравство, који је овом приликом информисао грађане, а посебно децу о болестима прљавих руку. Грађанима су дељени флајери који говоре о болестима прљавих руку и сапун као симболичан знак чистоће.

Да су деца приоритет, Савет за саобраћај и безбедност истом приликом, деци наше општине и њиховим родитељима делио је проспект о безбедности деце у саобраћају, који на сликовит начин деци објашњава како да се понашају у саобраћају, а родитељима како да своју децу заштите у саобраћају.

Председседник Савета за здравство Др Јован Милојевић истакао је, да је битно да упознамо пре свега децу, а и одрасле колика је важност правилне хигијене руку за здрав живот, здраве навике, као и за спречавање преношења неких заразних болести које се преносе преко прљавих руку. Ту се не мисли само на болести које се преносе путем микрорганизама који се налазе у окружењу, већ и на оне инфекције које се преносе капљичним путем. Главни циљ је развој културе прања руку како на глобалном, тако на локалном нивоу, са циљем превенције болести прљавих руку. Савет за здравство има за циљ да брине о својим грађанима и да са њима подели знања која су битна за здравље сваког грађанина.

Председник Савета за саобраћај и безбедност Јордан Младеновић, упутио је апел свим грађанима да личним примером поштују саобраћајне прописе и на тај начин утичу на повећање безбедности деце у саобраћају, а родитељима да своју децу свакодневно уче о основном понашању у саобраћају, јер деца не знају у којим ситуацијама крше саобраћајне прописе доводећи себе у небезбедну ситуацију. Такође је битно да се родитељи укључе и да заједно са полицајцима преводе децу преко улице пре и после наставе у школама.