Вести

Бојан Стевић -ДЕСЕТ ЛАЗАРЕВАЧКИХ УЛИЦА ДОБИЈА НОВИ АСФАЛТ

На територији општине Лазаревац почело је јесење пресвлачење улица. До краја године, нови горњи слој асфалтне подлоге добиће десет лазаревачких улица, а једна од њих је и улица Обрада Радивојевића. У то како тече асфалтирање уверио се заменик председника Градске општине Лазаревац Бојан Стевић обилазећи ову улицу.

„ У уторак су започети радови на замени првог слоја асфалтне подлоге у улици Обрада Радивојевића, која је једна од десет улица на територији Лазаревца које ће бити реконструисане до краја 2014. године, односно замењен горњи слој асфалтне подлоге“, објаснио је Стевић.

Стевић је истакао да улица Обрада Радивојевића неће бити асфалтирана у потпуности због проблема који су настали са инвеститором који прави зграду на почетку ове улице, а односе се на кашњење радова који се тичу прикључења на топлификациону мрежу. Он је додао да ће улица бити завршена у потпуности тек након завршетка тих радова.

Када је реч о осталим радовима, започети су у улици Јанка Катића, а затим ће бити започети радови и у преосталих осам улица. То су улица Светог Димитрија, Јове Гркинића, Јанка Стајичића од дома културе у месној заједници Шопић до криваје, затим улица од Храма у Шопићу до границе са улицом Станислав Сремчевић Црни, као и улице у месним заједницама Рудовци, Велики Црљени и Вреоци.

Вредност радова за ових десет улица у којима се мења горњи слој асфалтне подлоге је 56 милиона динара, а финансијер је Секретаријат за саобраћај Града Београда. Извођач радова је предузеће „Београд пут“.

Стевић је истакао да очекује да се ових дана заврше се радови у Валандовској улици, као и да се интензивира реконструкција улице Владике Николаја Велимировића у Петки.