Вести

Бојан Стевић-Донација санитетског возила

Министарство здравља је у циљу унапређења квалитета здравствене заштите за грађане Србије, уз финасијску подршку Светске банке, обезбедило укупно 64 возила за хитну медицинску помоћ, са комплетном пратећом медицинском опремом, у вредности од 3,4 милиона евра. Возило је донирано и Хитној служби Дома здравља у Лазаревцу. Ова набавка реализована је у оквиру пројекта "Пружање унапређених услуга на локалниом нивоу" - ДИЛС. У последњих шест месеци у питању је трећа донација за лазаревачки Дом здравља, а ново санитетско возило , инвестиција је у вредности од око 7, 5 милиона динара.

Возила су додељена установама које су имале оштећења возила настала у мајским поплавама, а такође и на основу исказаних потреба здравствених установа за санитетским возилима, старости возила у постојећем возном парку у службама хитне помоћи, броју становника и разуђености општине којој припада здравствена установа. Хитној служби , на располагању је 12 исправних возила од тога два потпуно оспособљена за реанимацију пацијената. Санитети и теренска возила, месечено прелазе око 60.000 километара у оквиру лазаревачког Дома здравља.

На уручењу донације присуствовао је заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић.
Стевић је истакао да је ово трећа донација у последњих пар месеци, што показује да је руководство Дома здравља са оснивачем Градским секретаријатом за здравље направило добру везу са Министарсвом здравља, а доказ су донације овако вредне, оно што нас очекује у наредном периоду поред припреме документације за изградњу породилишта, то су набавка одређених уређаја и сређивање просторија Хитне службе, све у циљу стварања што квалитетнијих услова за пружање медицинских услуга за грађане општине Лазаревац.