Вести

Бојан Стевић-Градски одбор СНС поздравио одлуку о смањењу цене превоза у приградским насељима

Градски одбор Српске напредне странке поздравио је данас одлуку Скупштине града Београда да прихвати петицију општинских одбора Српске напредне странке и грађана Лазаревца, Обреновца, Барајева, Сопота, Младеновца и Гроцке и умањи цену претплатних карата за јавни превоз коју плаћају грађани београдских приградских општина још током ове године.

Одлука руководства града да се после 1. септембра смањи цена карата у јавном превозу за грађане приграских општина, показаће како се води политика у име грађана и у њиховом интересу.

Грађани Лазаревца и других приградских општина плаћају и до два пута вишу цену јавног превоза од грађана који живе у централним општинама Београда. Српска напредна странка сматра да су све досадашње београдске власти становнике приградских општина третирали као грађане другог реда. Осим што су плаћали више цене карата, превоз је у овим општинама био слабије организован, а грађане су превозили најстарији аутобуси.

Зато је Српска напредна странка покренула петицију којом се од Скупштине града Београда тражи да се цена за јавни превоз умањи, као и да се побољшају услови превоза, а петицију је подржао велики број грађана Лазаревца, Обреновца, Барајева, Сопота, Гроцке и Младеновца.