Вести

Бојан Стевић и Милорад Грчић-Одговор на бројне нападе

 

На конференцији за новинаре општинског одбора СНС Лазаревац, члан главног и извршног одбора ове странке Бојан Стевић је изјавио да су предходних дана чланови ове странке изложени нападима, посебно када је реч о руководиоцима у општинској управи, јавним предузећима и Колубара услугама. Стевић је најавио да ће зарада радницима Колубара услуга бити исплаћена у уторак 17 марта и да ће у наредних неколико недеља независна ревизорска кућа испитати пословање овог предузећа од оснивања до данас. Лазаревачки напредњаци , посебно директоријавног предузећа Топлификација и Колубара услуга, као и они који обављају значајне функције у општинској управи, према речима чланаглавног и извршног одбора ове странке Бојана Стевића су протеклих дана изложени учесталим нападима иза којих по Стевићевим речима стоји једна странка. ЈП '' Топлификација '' на основу финансијског извештаја по први пут од оснивања послује у плусу, подсетио је Стевић. Када су у питању ''Колубара услуге '' финансијски проблеми су настали у предходном периоду: 170 милиона динара су потраживања за ПДВ на име ангажовања механизације у РБ Колубара од 2009 године, за изградњу пожарног пута 11 милиона динара, 77 милиона динара је на рачунима код Универзал банке која је под стечајем и око 60 милиона је потребно исплатити на основу тужби за ноћни рад у периоду од 2009. до 2012. године. У наредних неколико недеља биће познати и резултати истраге о пословању локалних власти у наредном периоду. Стевић се осврнуо и на забрану директних преноса скупштине ГО Лазаревац. Током конференције за новинаре Бојан Стевић је поставио и неколико питања грађанима. Грађани Лазаревца по Стевићевим речима могу очекивати да ће у наредном периоду бити откривене све неправилности у раду локалне самоуправе из предходног периода.

 

 

На конференцији за новинаре директор РБ '' Колубара '' Милорад Грчић обратио се грађанима Лазаревца, и поручио запосленима '' Колубара услуга '' да упркос разним и злонамерним причама иза којих стоји једна политичка странка, нема никаквог разлога за страх. Све фактуре које за извршене обавезе Колубара услуге доставе рударском басену '' Колубара '' се редовно чак и пре законског рока исплате, а наредна фактура ће бити измирена 17 марта када ће бити и исплаћене зараде.

Директор РБ '' Колубара '' Милорад Грчић је истакао да има моралну обавезу да се обрати грађанима Лазаревца и разјасни недоумице појединих запослених у ''Колубара услугама ''. Грчић је нагласио да радници '' Колубара услуга '' немају разлога за страх, и додао да се све фактуре за реализоване послове у РБ ''Колубара'' исплате благовремено, чак и пре реализованог рока. Дефинитивно једна политичка странка са својим експонентом жели да дестабилизују све што се пројекцијом политике владе спушта на јавна предузећа и привредна друштва међу којима је и РБ '' Колубара '', рекао је Грчић и апеловао на грађане да не подлежу лажима и чаршијским причама. Директор Милорад Грчић је нагласио да ће у року од не неколико месеци, већ неколико недеља бити изнети сви докази и презентовани јавности.