Вести

Драган Јевтић-„Колубара Услуге“ и представници два синдиката потписали Колективни уговор.

Последњег дана законског рока, 29. јануара у предузећу „Колубара Услуге“ представници два синдиката и директор Драган Јевтић потписали су Колективни уговор.

Председник синдиката „Колубара Услуга“ Јован Ненадић каже да су преговори били исцрпљујући, али и да је у овом тренутку Уговором постигнуто максимално у односу на тренутне могућности.

Колективни уговор се не разликује много од претходног, осим у оном обиму колико то закон налаже. „Задржали смо повољности за запослене колико год смо могли“, каже Ненадић и наглашава да ће инсистирати да се Колективни уговор убудуће строго поштује.

Славиша Макић, председник Независног синдиката Колубара Услуга истакао је коректан однос послодавца и синдиката током преговора, као и то да је сада остало да се „свако слово“ Колективног уговора поштује.

Добру сарадњу и разумевање са оба синдиката истакао је и директор Драган Јевтић и такође нагласио да је најбитније да се Колективни уговор испоштује до краја.

„Колективни уговор није мртво слово на папиру, ако законски прописи буду налагали промене, ми ћемо опет сести и договарати се, јер битно је да постоје спремност и воља за дијалог какав је био и у претходном периоду“, рекао је Јевтић.

Када је реч о неспоразумима синдиката и руководтсва у претходном периоду, Ненадић каже да је било одређених техничких проблема који су се односили на обавештавање синдиката, које је каснило неколико месеци, али је тај проблем превазиђен.

Извор: ПРАВЕ НОВИНЕ http://pravenovine.com/vesti/privreda/sada-je-najvaznije-poshtovati-kole...