Вести

Џелетовић: Без прихватљиве цене, нема продаје Телекома

Председник Економског савета Српске напредне странке професор др Миленко Џелетовић изјавио је јуче да је важно да се у Србији за четири године поставе здрави темељи и створи економска перспектива и да ће развојни пројекти генерисати нова радна места, јавља Танјуг.

Џелетовић је најавио консолидацију јавних финансија, свођење у прихватљиве оквире буџетског дефицита, стварање институционалног амбијента ради атрактивнијег простора за инвестиције, растерећење реалног сектора да би
апсорбовао евентуалне вишкове који ће се створити у јавном сектору. Џелетовић је, гостујући у Јутарњем програму РТС-а, најавио отклањање невероватних неравнотежа као што је да непуних 300.000 производних радника издржава близу четири милиона оних који се не баве директном производњом и не стварају нову вредност.

Председник Економског савета СНС је најавио окретање од услуга производњи, а од прекомерног задуживања, јавном приватном партнерству и концесијама, јер је ситуација алармантна, због чега је неопходно ребаланс буџета скројити према домаћим потребама.

Он је најавио кресање непотребних трошкова, смањење јавне администрације, преиспитивање оправданости постојања великог броја агенција, фондова, завода и евентуалну приватизацију великих система, ради генерисања привредног раста.

Џелетовић је рекао да је продаја „Телекома” комплексан процес, да ће се томе студиозно приступити и да то предузеће неће бити продато „пошто-пото”. „Ако не будемо проценили да он неће имати заиста и социјално и макроекономски прихватљиву цену, онда ми нећемо ни ићи у продају 'Телекома'“, додао је Џелетовић.

Извор: Политика