Вести

ГРАДСКИ МЕНАЏЕР ГОРАН ВЕСИЋ У РАДНОЈ ПОСЕТИ ГРАДСКОЈ ОПШТИНИ ЛАЗАРЕВАЦ

Градски менаџер Горан Весић са секретаром Секретаријата за социјалну заштиту Наташом Станисављевић, новоизабраним директором ЈКП Београдски водовод и канализација Драганом Ђорђевићем, директором ЈКП Београд пут Иваном Тејићем, председником ГО Лазаревац Бојаном Синђелићем са сарадницима одржао је данас у сали председништва ГО Лазаревац радни састанак на тему постојећих и будућих инфраструктурних радова на територији наше општине.
„Претходне две године имали смо изузетну сарадњу са градом Београдом на изградњи путне, канализационе и водоводне инфраструктуре која се у корист свих грађана наше општине и даље наставља“, рекао је председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и изразио задовољство због посете Весића рекавши да jе то jош jедан показатељ да ГО Лазаревац има пуну подршку града Београда.

Горан Весић је нагласио да је у последње време Лазаревац био запостављен, највероватније због постојања РБ Колубара где важи написано правило да сви имају високе плате, али да у пракси то није тако јер не раде сви у РБ Колубара. „У Лазаревцу има толико проблема тако да ћемо се бавити конкретним пројектима“, с напоменом да ће Дирекција за грађевиснко земљиште и изградњу града Београда уложити 175 милиона динара у овој години у Лазаревац од чега ће највећи део отићи на саобраћајнице и водовод.

„Београд пут ће ове године у Лазаревац уложити 56 милиона динара, што је, с обзиром на буџет тог предузећа, заиста добро“, рекао је Весић присутнима и прецизирао да је од тих 56 милиона динара, 51 милион предвиђен за санацију улица, а радиће се и неколико великих улица које се до сада нису радиле и најавио формирање слободне зоне у Лазаревцу.
Kако jе рекао градски менаџер, у току jе реконструкциjа улице Станислава Сремчевића Црног у Лазаревцу, коjу финансира Дирекциjа за грађевинско земљиште и изградњу Београда.
Oн jе, на састанку са руководством општине, истакао да jе град Београд одлучан у намери да настави да подржава општину Лазаревац, а то, како jе додао, наjвише зависи од две чињенице- колико има новца у градском буџету и колико jе руководство општине Лазаревац активно у предлагању нових проjеката.

Директор ЈКП БВК Драган Ђорђевић најавио је улагања у водоводни систем у северном делу ГО Лазаревац у месним заједницама Степојевац, Врбовно и Велики Црљени.
Градска секретарка за социjалну заштиту Наташа Станисављевић рекла jе да jе социjална политика, коjу спроводи град Београд одговорна, окренута ка суграђанима и ка онима коjима jе помоћ наjпотребниjа.
"Jедан од већих проjеката коjи ће се у наредном периоду радити у Лазаревцу jе дневни боравак за децу са сметњама у развоjу", рекла jе она и додала да jе у току израда студиjе коjа ће показати да ли ће се таj дневни боравак реновирати, или ће бити изграђен нови.

Након радног састанка председник ГО Лазаревац Бојан Синђелић и градски менаџер Горан Весић са својим сарадницима обишли су радове на реконструкцији улице Станислав Сремчевић Црни. Том приликом Бојан Стевић је истакао значај сарадње ГО Лазаревац са Градом Београдом на реализацији овог изузетно важног пројекта за општину Лазаревац, и изразио велику захвалност руководству града Београда за разумевање и решавање проблема у нашој општини.
Вукашин Јањевић, директор ЈП „Топлификација“ истакао је да ће радови на иградњи топловодне мреже бити завршени за два месеца како би се створила могућност да се сви радови на реконструкцији улице окончају у првој половини новембра месеца.