Вести

ИНФО ШТАНД ПОВОДОМ АКЦИЈЕ „ОЧИСТИМО ЛАЗАРЕВАЦ“

Поводом Светске акције “Очистимо свет“ Савет за природне ресурсе, заштиту животне средине и одрживи развој општинског одбора Српске напредне странке Лазаревац организовао је инфо штанд поводом акције „Очистимо Лазаревац“ која се организује у нашој општини. Овом приликом млади су својим суграђанима делили флајере како би грађане боље упознали са проблемом комуналног отпада у нашој општини, као и нови број Информатора.

- У питању је најатрактивнија манифестација светских релација у коју је укључено 40 милиона волонтера из 130 земаља, који се баве еколошким проблемима у мултидисциплинарном смису. Током ове недеље, општински одбор Српске напредне странке Лазаревац, организоваће неколико акција у циљу решавања појединих еколошких проблема, са фокусом на комунални отпад – рекао је Слободан Радосављевић председник Савета за природне ресурсе, заштиту животне средине и одрживи развој.

Оваквим видом директног контакта са грађанима, пренета је суштина ове акције, да морамо водити бригу о средини у којој живимо, да наша општина буде чиста, а самим тим квалитетнија, здравија, лепша и зеленија.