Вести

ИЗГРАЂЕН НАСИП НА РЕЦИ ЛУКАВИЦИ, НАСТАВЉА СЕ УЛАГАЊЕ У ОПШТИНУ ЛАЗАРЕВАЦ

Градски менаџер Горан Весић обишао је радове на санацији канала реке Лукавица у општини Лазаревац и том приликом разговарао са присутним грађанима. Догађају су присуствовали директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић, председник Скупштине општине Лазаревац Томислав Рикановић и заменик председника општине Лазаревац Бојан Стевић.

 

Oн је истакао да је урађен насип односно обалаутврда на реци Лукавица, јер је у мајским поплавама 2014. она уништена и река се излила.

 

- Град Београд је преко ЈКП „Београдводе” ове године издвојио 16 милиона динара како би се урадила обалаутврда и ти радови су сада завршени. Град Београд, Република Србија и донатори су прошле године издвојили око 170 милиона динара за регулацију Колубаре и њених притока и на тај начин обезбедили заштиту грађанима Лазаревца од поплава и безбедност подигли на висок ниво. Планирана улагања за ову годину су око 50 милиона у канале односно насипe на територији општине Лазаревац. Верујем да ћемо сваке године моћи да урадимо по нешто како би спречили изливање уколико се опет деси природна непогода попут оне из 2014. године – рекао је Весић и захвалио општини Лазаревац која је иницирала ове радове.

 

Он је подсетио да се у околини ове реке налази и градски парк, који је један велики пројекат општине Лазаревац у који је Град Београд прошле године уложио 40 милиона.

 

- Oве године град Београд инвестираће 75 милиона, а ЈП „Топлификација“ Лазаревац око 25 милиона у Улицу Станислава Сремчевића Црног. Започеће се изградња Дома за децу са посебним потребама, биће положен  и камен темељац за породилиште у Лазаревцу. Осим наведеног,  у Великим Црљенима решићемо проблем канализације која је вишедеценијски проблем и тиме створити боље и лепше услове за живот мештана ове месне заједнице.  Очекујем да ћемо у априлу објавити да имамо 200 хектара индустријске зоне у Лазаревцу и да ће то поспешити развој ове општине и отварање нових радних места, додао је заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић.

 

- У току су и послови на водоводу Степојевац и Врбовно. У Лазаревац доста улажемо и мислим да грађани могу да буду задовољни – рекао је градски менаџер и додао да се новац из буџета равномерно распоређује на све градске општине које су од подједнаке важности.

 

Технички директор ЈКП „Београдводе” Владимир Баталовић истакао је да је вредност ове санације око 16 милиона динара.

 

- Ово је добар показатељ како градска власт успева да реши проблеме на свим општинама територије града Београда. Регулацијом смо фактички обезбедили околину од евентуалних поплава – рекао је Баталовић.