Вести

Јоксимовић: Не очекујем успоравање евроинтеграција

БЕОГРАД - Министарка без портфеља задужена за евроинтеграције Јадранка Јоксимовић не очекује било какво успоравање процеса прикључења Србије ЕУ због става Београда према кризи у Украјини, односно према питању санкција Русији.

"Не оцекујем лош сценарио, нити неке меке санкције. Напротив, наш став који је премијер (Александар) Вучић пре неки дан изнео добро је прихваћен", изјавила је Јоксимовић за телевизију Б92.

Поводом предстојеће конференције земаља Западног Балкана у Берлину, Јоксимовић је рекла да ће тај догађај имати двојаку димензију - политицку и економску.

Према њеним речима, Немацка није против проширења ЕУ, већ, поучена претходним искуством, жели да буде сигурна да ли неко на основу спроведених реформи заслужује да буде члан ЕУ или не.
"Ја не знам агенду догађаја, али верујем да ће с обзиром на ранији састанак премијера Вучића са канцеларком (Ангелом) Меркел сигурно бити нађен простор да се директно сретну. Верујем да ће то бити прилика да појаснимо наше позиције и са друге стране добијемо додатне поруке, ако их има", рекла је Јоксимовић.

Фото Тањуг/С. Радовановић, архива