Вести

Михајловић: "Београд на води" ће привући нове инвестиције

Уколико Српска напредна странка буде водила главни град, Београд ће се развијати, привлачити инвестиције и отварати нова радна места, поручила је потпредседница СНС Зорана Михајловић.

Београд је у центру Балкана, а у плану је и реализациа пројекта Београд на води, што ће донети нове инвестиције, рекла је Михајловићева током посете Општинском одбору СНС у Лазаревцу.
Такође, поручила је да ће, уколико СНС буде предводила градску власт, сваки динар бити агажован у инвестиције и отварање нових радних места и побољшање животног стандарда граЂана, као и да ће периферне градске општине, као што је Лазаревац, имати могућности да доносе одлуке и убирају одреЂене приходе.

"СНС излази с најјачим тимом за Београд. Не желимо да Београдом влада један човек, као што је до сада владао Драган Ђилас, желимо да Београдом влада тим", рекла је Михајловићева, додајући да је Ђилас оставио много проблема Београду, пре свега, финансијских.
Она је истакла да је Привремено веће Београда успело да стабилизује финансијску ситуацију у граду и додала да је претходни градоначелник направио потпуну централизацију у свему што је радио.
"Њега нису занимале ове општине, као Лазаревац, њега је занимала градска влада у основном делу и неке градске општине и практично је бринуо о себи и својим фирмама. Њега није занимао Лазаревац, нити Обреновац, да доЂе и види како људи овде живе", казала је Михајловићева и нагласила да ће се то потпуно променити убудуће.

Она је прецизирала да београдске општине, као Лазаревац, треба да имају могућност да доносе своје одлуке, да убирају приходе и да буду самосталне, а истовремено да сараЂују са централном градском влашћу.
Михајловићева је додала да верује да ће грађани Лазаревца дати поверење СНС-у на изборима 16. марта и поручила да су многи млади чланови тог Општинског одбора, а обавеза Српске напредне странке је да свим младима створи услове за запошљавање, како би остајали да раде у Србији, а не одлазили из ње.