Вести

Михајловић: Ђилас може да тужи и целу Србију, почев од Тадића

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је данас да тужба лидера демократа Драгана Ђиласа против ње неће спречити напредњаке да се боре за правду и боље сутра и да би, каква год та тужба била, било добро да се Ђилас пре или касније појави на суду.

"Ако мисли да сви они грађани који виде да се у Београду као градоначелник бавио пре свега собом и својим фирмама и да се док је био власт богатио док су грађани сиромашили, онда би требало да тужи целу Србију. Можда би требало да крене и од бившег почасног председника Бориса Тадића који је рекао да неће да буде у странци у којој су људи са разноразним аферама", рекла је Михајловић.

Она је новинарима у Свилајнцу изјавила да демократе кад немају аргументе прибегавају сили, агресији и тужбама.

Потпредседница СНС изјавила је да ће тим те странке за Београд бити најјачи у Србији и да ће престоницу повести пуном снагом напред.

Одговарајући на питање новинара у Свилајнцу ко ће бити кандидат СНС за градоначелника Београда, Михајловић је рекла да је на страначким органима договорено ко ће чинити тим који ће се трудити да се Београд развија и да се обезбеде нова радна места.

"Оно што ће тај тим обећати јесте да ниједан динар неће отићи ни на шта друго осим на инвестиције и стварање повољних услова за радна места", рекла је она.

Михајловић је додала да у Београду има пуно проблема, да је привремено веће успело да стабилизује финансијску ситуацију и да сада може да се говори о пројектима као што је Београд на води.

Она је рекла и да сада такође може да се систем Бус плус, који је, како је оценила, бивши градоначелник Драган Ђилас уништио, врати под окриље града.

"Ако се деси да Драган Ђилас буде градоначелник, а не верујем да ће бити, онда се ништа неће променити, и даље ћемо живети у граду у којем ће корупција бити број један", рекла је Михајловић.

Година 2014. ће бити година реформи

Михајловић је рекла да ће 2014 година бити година реформи у којој ће Србија кренути напред, пуном снагом, а да ће та странка учинити све за развој породичних фирми, малих и средњих предузећа и да се заврше приче о Србији у транзицији и сталним проблемима.

Михајловић је рекла да ће бити одређени временски рокови у којима економске реформе треба да буду завршене, да ће се донети нови закони, завршена прича о предузећима у реструктурирању "на коректан начин", као и да ће бити реформисана јавна управа и јавна предузећа.

"Када неко пита чиме гарантујете да ћете то урадити, одговарамо - ако смо завршили тежак период, а то је бриселски споразум и отпочињање преговора са ЕУ, што нико пре нас није урадио, онда смо гарант да можемо да урадимо и економске реформе које су испред нас", рекла је она.

Михајловић је навела да СНС жели да обезбеди за све грађане услове за нова радна места и бољи животни стандард, додајући да се у Србији тешко живи и да се људи боре.

"Ми ћемо да учинимо све да постоје услови да се развијају породичне фирме, мала и средња предузећа и да се заврше приче о Србији у транзицији и сталним проблемима. Као што наш председник Александар Вучић ради, тако и сви чланови СНС и сви који желе да Србији буде добро, морају да раде пуном снагом да би нам већ крајем 2014 било боље", рекла је Михајловић у страначким просторијама у Свијалнцу.

Она је додала да је влада у претходних годину и по урадила много тога и постигла политичке искораке, а да је сада време да се учини све да грађани живе боље.