Вести

Михајловић: „Џепови сиромаштва” у Војводини

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић поручила је јуче да је недопустиво да Војводина, као једна од најзначајнијих регија, има „џепове сиромаштва” као што је општина Житиште.

Она је приликом посете Општинском одбору СНС-а у Житишту указала на то да је недопустиво и да Војводина има градове у којима је просечна плата испод нивоа просечних плата у Србији, као и да је недопустиво да Војводина буде регија у којој расте незапосленост, за разлику од централне Србије у којој, како је казала, расте запосленост.

– Ми из СНС-а сматрамо да је могуће направити амбијент да се овде улаже и отварају предузећа и због тога већ сада техничка влада прави национални државни план приоритета улагања по локалним самоуправама – рекла је Зорана Михајловић.

Како је додала, локалне самоуправе и Влада ће заједнички одредити који су то делови Србије и Војводине у које ће се улагати пре свега.

Од локалне самоуправе у Житишту, како је казала, очекује се да ће заједнички с Владом наћи начин како да се отворе нова радна места.

– Овде је озбиљан проблем и питање „Агрожива”. То су ствари које стоје испред нас и које морају бити решене у што краћем периоду да се људи не би плашили за своја радна места и да би наставили производњу – закључила је Зорана Михајловић.