Вести

Михајловић: Новац да се троши на будућност, а то су деца

СРЕМЧИЦА - Потпредседница Главног одбора Српске напредне странке Зорана Михајловић истакла је данас да су деца и породица били годинама у сенци појединих политичара који су много више трошили новац на своје фирме док је држава пропадала и нагласила да СНС неће дозволити да се новац троши на оно што није будућност, а будућност су деца.

Она је, заједно са кандидатом СНС за градског одборника Вањом Удовичићем и чланицом Главног одбора Станом Божовић посетила Дом за децу и младе ометене у развоју "Сремчица".

"Деца и породица су били годинама у сенци појединих политичара који су много више новца трошили на своје фирме док је држава пропадала и правила велики јавни дуг, док су пропадали јавни пројекти. Тако је направљена кућа Великог брата на месту где је требало да буде рекареативни центар за децу", нагласила је Михајловић у изјави новинарима.

Она је подвукла да је тако нешто за СНС недопустиво и да та странке неће дозволити да се новац троши на све друго што није будућност, а будућност су сва деца.

Михајловић је подвукла да на младима почива будућност Србије и да су њихова креативност, енергија, ентузијазам нешто што свако од нас зна, али исто тако представљају ослонац за будућност коју желимо да градимо.

Она је казала да је била дирнута оним што је видела у Сремчици, ентузијазмом и осмесима са којим су дочекани и испраћени.

"Веома је важно што деца са инвалидитетом имају могућност да уче и играју се са својим вршњацима и да их сви заједно полако спремамо за будућност и живот. Сматрам да оваквих програма треба да буде још више", оценила је Михајловић.

Она је похвалила људе који воде "Сремчицу" рекавши да раде професионално.

Удовичић је рекао да је био у прилици да обиђе ову институцију "која свима нама треба да пошаље јасну поруку да са јаким, марљивим радом, великим ентузијазмом, храброшћу и огромним осмехом 

Удовичић је казао да су у овој институцији видели предивне ствари и обећао да ће се покуштати да се у што краћем року реше мане, како би се омогућило онима који ту бораве да то чине на што лепши и бољи начин."Циљ свих нас јесте да омогућимо равноправност свих грађана у овој земљи, да омогућимо младима да се развијају у оном правцу у којем желе. Млади јесу наша инспирација и ми смо ту да саслушамо све њихове проблеме, критике и покушамо да им помогнемо", нагласио је он.можемо да помогнемо многима".

"Држава мора да даје пуну подршку, јер то заслужују", подвукао је он.

Директор Установе за децу и младе "Сремчица" Милка Миловановић-Минић упознала је госте са радом ове институције, која збрињава око 300 штићеника.