Вести

Михајловић: Приоритет запошљавање младих

АРАНЂЕЛОВАЦ - Приоритет за СНС у новој влади биће повећање броја запослених и стварање могућности за запошљавање младих како би остали у земљи, каже Зорана Михајловић.

Михајловић је новинарима после састанка са члановима општинског одбора СНС у Аранђеловцу рекла да је влада успела да заустави драматичан раст незапослености, али да та странка није задовољна и да ће у наредном периоду покушати да повећа број запослених.

"У наредном периоду покушаћемо да повећамо број запослених и створимо услове да се отварају породичне фирме и мала и средња предузећа и да са те финансијске стабилизације коју смо направили идемо напред", рекла је Михајловић.

Како би се то постигло, нагласила је, мора да постоји добра координација између владе и локалних самоуправа, а у оним општинама у којима је СНС преузела одговорност води се рачуна о амбијенту за стварање могућности за отварање предузећа, као и о младима.

Потпредседница СНС је рекла да се уверила да је тако у Зајечару, као и у Аранђеловцу и у прилог томе навела да је у буџету општине Аранђеловац за 2014. годину издвојен новац за запошљавање младих.

"То је оно што ће СНС у новој влади посебно ставити као тачку један свог програма - да младима омогућимо да у Србији раде и да остану у својим местима, а не да иду из земље", нагласила је Михајловић.

Председник општине Аранђеловац Бојан Радовић рекао је да у буџету општине за ову годину постоје подстицајне мере за запошљавање, а путем субвенција које су планиране за послодавце који запошљавају нове људе.

Радовић је рекао да је у претходном периоду за нешто више од једне грађевинске сезоне више од пет милиона евра уложено у инфраструкуру без динара задужења.

"Враћамо све кредите, чак смо ушли и у репрограм спорних кредита. Много смо радили и можемо да говоримо о резултатима тог рада, а надам се да ће 16. марта људи препознати оне који су највише радили", истакао је председник општине Аранђеловац.

МИХАЈЛОВИЋЕВА ОДБАЦИЛА ОПТУЖБЕ

"Оптужбе Агенције за борбу против корупције да сам као министар, наводно, злоупотребила јавну функцију и јавне ресурсе у предизборној кампањи, апсолутно не стоје и говоре да је ова институција више заинтересована за привлачење пажње јавности сензационалистичким насловима у медијима, него за праћење законитости рада носилаца јавних функција".

Министарка енергетике је у писаној изјави истакла да о томе најбоље говори чињеница да је о оптужбама које се износе на њен рачун сазнала из медија, будући да јој се тим поводом Агенција још није званично обратила.

"Као министар, намеравам да наставим да радим свој посао и борим се за реформе у Србији, а као јавни функционер радо ћу се одазвати позиву Агенције да разговарамо о оптужбама које ми се стављају на терет. Наравно, под условом да је ова институција заинтересована да своја сазнања провери пре него их пласира директно у медије", поручила је министарка.

Извор: Танјуг