Вести

Михајловић: Тим на првом месту, након тога о градоначелнику

Потпредседница Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић изјавила је да је на листи СНС за Београд неколико људи који могу да буду кандидат за градоначелника, али да је за ту странку најважнији тим уз поруку да ће напредњаци водити мирну и коректну кампању.

"Најмање пет, шест људи са наше листе могу да буду градоначелници, али ми формирамо тим. Без обзира што сви очекују да говоримо о једном имену видећете најмање нас десетак који покушавамо да заједнички организујемо људе и правимо тим", рекла је Михајловић новинарима у Скупштини града, упитана да ли ће бити кандидат за градоначелника.

Тим нам је на првом месту, а тек онда следе разговори о "првом, односно једнаком међу свим осталима", каже Михаловић. Она је рекла да ће СНС водити мирну и коректну кампању у којој ће најважнији бити разговор са грађанима како би се решавали њихови проблеми.

"Да ли ће то бити од врата до врата или ћемо организовати трибине, сасвим је свеједно", рекла је Михајловић и додала да ће кампања напредњака бити у истом духу као и она из 2012. године када су, додала је, напредњаци прошли медијску голготу.

Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић рекла је да СНС тражи од Привременог органа града Београда да не буде повећања пореза за грађане.

"Српска напредна странка захтева од Привременог органа да не буде повећања пореза за грађане у Београду. Није било реалног повећања прихода, па тако не може да буде ни повећања пореза", навела је Михајловићева за РТС.

Министарка енергетике је навела да је добро што је Скупштина града данас отворила врата за грађане и што ће заједно са Министарством енергетике омогућити разговор са грађанима.

"Ми смо ту због грађана, СНС, странка којој припадам сматра да у наредном периоду нова градска власт мора да отвори врата грађанима", казала је Михајловић.

Она је навела да секретријати морају више пажње посветити грађанима, да раде, ако је потребно и суботом и тако буду на услузи грађанима.

Михајловић је додала да се данас очекују питања грађана која се односе пре свега на струју, грејање, проблем са градским саобраћајем.

Разговори су грађанима важни, јер како је навела, на основу разговора са људима могу много реалније да се донесу одлуке.

Председник Привременог органа грана Београда Синиша Мали и министарска енергетике Зорана Михајловић примали су грађане са којима су разговарали о њиховим проблемима.

Председник Привременог органа Града Београда Синиша Мали рекао је да прихвата иницијативу СНС-а и да ће у сарадњи с Министарством финансија разговарати да се за локалне самоуправе нађу другачији начини финансирања.

Он је рекао да у овом тренутку не може да каже да ли ће бити повећања пореза на имовину и прецизирао да то зависи и од зоне у којој се нека непокретност налази.

"Де факто, где год га буде, неће прећи границу од 80 одсто", казао је Мали.