Вести

Мировић: Нећу бити министар пољопривреде

Министар регионалног развоја и локалне самоуправе и вршилац функције министра привреде Србије Игор Мировић данас је изјавио да у новој влади неће бити министар пољопривреде јер сматра да није довољно стучан за ту област.

- Нисам од оних који прихватају да раде и у оним областима за које нису довољно стручни, а за пољопривреду сигурно нисам довољно стручан - казао је Мировић новинарима на додели награде "Блиц предузетник".

Он је додао да чланови нове владе неће понављати грешке претходника који су прелазили из министарстава у којима су стручни у она за која нису имали квалификације.

Према речима Мировића, наредне недеље ће, кроз нови закон о Влади и министарствима, бити јасна слика нове организације министарстава и владе, а једна од идеја је да се формира посебно тело при кабинету владе које ће анализирати рад министарства, која су до сада била потпуно независна и самостална.

Он је казао да за сада унутар одлазеће владе није било разговора о ребалансу буџета за 2014.

- Економске мере које ће применити нова влада одмах по формирању показаће да ли је ребланс буџета потребан или не - објаснио је Мировић и додао да ће током маја и јуна Министарство финансија анализирати реализација буџета за ову годину.

Нагласио је да ће се део планираних економских мере односити на сузбијање сиве економије и контролу свих који пуне буџет.

Мировић је најавио контролу рада јавних предузећа која, како је рекао, више неће припадати у фомалном смислу министарствима већ ће директан надзор над њиховим пословањиме имати Влада.

- Циљ тих мера је да се повећа добит у јавним предузећима, да би део те добити ишао у буџет - рекао је Мировић.