Вести

Мировић: Скупштина Војводине има две могућности

Потпредседник Српске напредне странке и председник Савета СНС за Војводину изјавио је за Радио-телевизију Војводине да није било разговора са Лигом-социјалдемократа Војводине о креирању нове већине у Скупштини Војводине, да неке дубље, шире и значајније коалиције ове две странке неће бити, али да је могућа "програмско-техничка коалиција" и са ЛСВ, која ће, кроз стварање оквира за функционисање аутономије Војводине након доношења статута, кроз израду развојних пројеката и реафирмацију свих вредности које покрајина има, створити услове да се, кроз промену покрајинске владе, дође до реализације тих механизама.

Мировић је, гостујући у емисији "Један на један", рекао да између СНС и ЛСВ постоје бројне разлике, што и бирачи ове две странке препознају, али да пред посланицима Скупштине Војводине стоје две могућности - или да се сагласе са агонијом, у којој се налази АП Војводина, или да такво стање покушају да промене.

"У Војводине не постоји никаква координација између покрајинских и локалних власти, као ни између покрајинских и републичких власти, не постоји окупљање око пројеката. Покрајинска власт се налази у једном аутистичном систему, мисли да је довољна сама себи", истакао је Мировић.

Говорећи о разлици која, из перспективе СНС, постоји између ЛСВ и ДС, Мировић је рекао да, у овом тренутку, напредњаци врло мало мере општи политички програм, већ да могућност за сарадњу мере према жељи да се ствари мењају.

Упитан да ли види себе као будућег председника Владе Војводине, он је подсетио да је на изборима 2012. године испред СНС био кандидован за ту функцију, да се о томе у странци разговарало и да велики број људи подржава ту идеју.

Мировић је додао и да му потпредседник Српске напредне странке Горан Кнежевић није конкурент, као и да свакодневно комуницирају.

Идеја Савеза војвођанских Мађара, да се аутономија Војводине регулише Уставним законом, по угледу на Каталонију, за СНС није прихватљива, истакао је Мировић и додао да, поред добре сарадње, СВМ и СНС деле различите програмске визије.