Вести

НОВИ ПРИКЉУЧЦИ НА ВОДОВОДНУ МРЕЖУ У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ СТЕПОЈЕВАЦ

Градски менаџер Горан Весић, директор ЈКП „Београдски водовод и канализација” Светозар Веселиновић и заменик председника општине Лазаревац Бојан Стевић присуствовали су данас пуштању у рад новоизграђене деонице положене водоводне мреже у насељу Степојевац.

У овом насељу, у Улици Велимира Веце Лесендрића, од 1. jула до 28. септембра ЈКП „Београдски водовод и канализација” положило је нову водоводну мрежу, а радови на прикључивању домаћинстава су у току.

Према речима Горана Весића, на овој локацији урађено је безмало два километра водоводне мреже, а 17 од укупно 42 куће добило је воду.

– Радови се појачавају, а на терену ће свакодневно бити три екипе, док су четири екипе ангажоване у Врбовну. Очекујемо да се у ова две насеља на београдски водовод прикључи по 1.000 кућа, тако да ће свих 2.000 становника од половине следеће године имати воду. За овај посао град је издвојио више од милион евра, а партиципацију на рате плаћају и грађани – рекао је Горан Весић.

Захваљујући средствима које је Град Београд одвојио за изградњу водовода Врбовно–Степојевац у износу од скоро милион евра, Градска општина Лазаревац преусмерила средства планирана за изградњу овог водовода на изградњу водовода Араповац–Миросаљци–Стрмово–Пркосава, а дуги крак Араповац–Јунковац. Целокупна инвестиција је око 250 милиона динара, а први део који је издвојен за овај пројекат вредан је 144 милиона, рекао је Стевић.

– Сваки становник Београда треба да има и воду и струју и канализацију, али то нажалост није тако. Многи делови града још увек немају воду, а чак трећина нема канализацију. Тај елементарни проблем мора да се решава како би се наставило са другим инфраструктурним улагањима – нагласио је Весић.

Више од три деценије житељи овог села чекају на воду, а то је потврдио и мештанин Радисав Лесандрић, који је прецизирао да је село имало техничку воду, али нередовно. Он је изразио велику захвалност месној заједници, Општини Лазаревац и Граду Београду.

Овај део Лазаревца био је угрожен и лети и зими, истакао је заменик председника општине Лазаревац Бојан Стевић. Он је прецизирао да је и сама општина уложила средства у ширење водоводне мреже, а то јој је било омогућено управо зато што је град инвестирао у Степојевац и Врбовно.

На овај начин, у последње две године Град Београд показује да су му сви делови Београда подједнако важни, што није био случај у претходним годинама, додао је Стевић.

У наредном периоду северни и североисточни део Лазаревца, то јест више од седам месних заједница са око 15.000 становника добиће воду и тако бити у равноправном положају са осталим житељима Београда.