Вести

Обновљена Народна кухиња у Лазаревцу

У Лазаревцу је данас отворен реновирани пункт народне кухиње оштећен у прошлогодишњим поплавама. Обновљени објекат обишли су Мирјана Милутиновић, чланица Градског већа, Наташа Станисављевић, градска секретарка за социјалну заштиту, Милена Беочанин, заменица секретара, Бојан Стевић, заменик председника општине Лазаревац, и Весна Јовановић, регионална координаторка програма социјалне и економске инклузије у организацији „Care International Balkan ”.

– Захваљујући компанији „Findomestic” и организацији „Care International Balkan” обновљена су три пункта Народне кухиње у Лазаревцу, Обреновцу и Гроцкој. На овом пункту у Лазаревцу дневно се подели 138 оброка, а од њега се у друга општинска подручја – насеља Чибутковица, Барошевац, Лукавица, Рудовци, Соколово, Шопиће, Степојевац, Велики Црљени, Зеоке и Жупањац шаље храна за још 368 корисника. Посебну захвалност дугујемо запосленима у „Findomestic ” банци који су донирали средства из својих личних доходака и тако показали друштвену одговорност и солидарност са људима у невољи – истакла је Наташа Станисављевић.

Бојан Стевић, заменик председника општине Лазаревац, истакао је да реновирани објекат сада може у много бољим хигијенским условима да пружи услугу својим корисницима. – Обављена је дезинфекција, замењена столарија и сви елементи од пода до плафона, постављени нови пултови, уведена вода и успостављен санитарни блок, тако да су услови доведени на ниво свих потребних стандарда који се прописују за овакав тип објекта – рекао је Стевић, захваливши надлежном градском секретаријату, донаторима и међународним организацијама који су учествовали у обнови објекта народне кухиње.

 Весна Јовановић, регионална координаторка програма социјалне и економске инклузије у организацији „Care International Balkan”, истакла је да су након поплава, личним донацијама запослених у „Findomestic ” банци обновљени објекти у Лазаревцу, Гроцкој и Обреновцу. Укупно издвојена средства износе 7.000 евра, од чега је за објекат Народне кухиње у Лазаревцу издвојено 260.000 динара.

Извор: http://www.danas.rs/danasrs/ukratko/obnovljena_narodna_kuhinja_u_lazarev...