Вести

ОДРЖАНА 4. СЕДНИЦА СКУПШТИНЕ ГО ЛАЗАРЕВАЦ

На 4. седници Скупштине ГО Лазаревац разматрано је 15 тачака дневног реда. Између осталог усвојен је ребаланс буџета ГО Лазаревац и именовани су нови чланови Већа. Једногласно је усвојена одлука о наградама ГО Лазаревац и обезбеђена средства за противградне срелце, најбоље ученике и студенте и породиље.

Одборници су усвојили предог одлуке о ребалансу буџета ГО Лазаревац који је сада за 69 милиона већи. Ова средства су у највећој мери додељена ЈП Дирекција Лазаревац, од тога 27 мииона опредељено је за наставак изградње породилишта, Карађорђеве улице, капела и спортских терена.

По 7. тачки дневног реда, Извештај о извршењу буџета ГО Лазаревац, за реч се јавила одборница Сања Малетин са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује, која је у свом излагању истакла следеће:

- Хтела би да истакнем да је у претходном периоду доста тога урађено за наш град. У месној заједници Момчило Павловић, из које ја долазим, извршена је реконструкција водоводне мреже у Улици Јелене Ћетковић у дужини од 280 метара и у Улици Надежде Петровић у дужини од 160 метара. Асфалтиране су Видовданска улица, Улица Јоргована, Улица Војводе Степе, Улица Липов лад, Раваничка улица, Улица Живојина Жујовића и Улица Малог Радојице. Такође, асфалтиран је и терен за мале спортове.

Одборница Јована Давидовац са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује, такође се обратила по 7. тачки дневног реда:

- Истакла би рад председника ГО Лазаревац Бојана Синђелића, који је наставио успешну сарадњу са градом Београдом у вези динамике на реализацији осам пројеката који су финансирани из буџета града Београда. Реч је о изградњи водовода, канализације, топлификационе мреже, Градског парка, фекалног колектора, фабрике за пречишћавање отпадних вода и других пројеката. Сматрам да је доста тога урађено из средстава града Београда, као и из средстава општине и овим Извештајем сматрам да су та средства распоређена у интересу грађана општине Лазаревац, па самим тим подржавам ову тачку дневног реда.

По 8. тачки дневног реда, која се односила на ребаланс буџета ГО Лазаревац за дискусију се јавила одборница Драгана Ђујић са изборне листе Александар Вучић – Србија побеђује, која је овом приликом изнела следеће:

- Сматрам да је у претходном периоду доста тога урађено за наш град, и не сумњам да ће се у ребалансу буџета издвојити средства за решавање проблема у месној заједници Бранко Радичевић из која ја долазим. Такође, надам се да ће лазаревчани, као и мој комшилук ускоро присуствовати почетку изградње новог вртића на територији наше месне заједнице, чиме ће бити решен велики проблем родитеља чија деца чекају на упис у вртић. Не треба заборавити да нас ускоро очекује и почетак изградње канализационе и топлификационе мреже чиме ће бити решен горући проблем месне заједнице Бранко Радичевић. За крај би напоменула, да захваљујући граду Београду, издвојена су средства у износу од 40 милиона динара за изградњу Градског парка.