Вести

ОТВАРАЊЕ НОВЕ ПОШТЕ ПОЛОВИНОМ СЕПТЕМБРА

Половином септембра требало би да буде отворена „нова стара“ зграда Поште у главној лазаревачкој улици. На дотрајалој згради која је затворена већ неколико година, урађена јо комплетна реконструкција, тако да ће Лазаревчани, све услуге моћи да користе у сваремно опремљеном, климатизованом објекту.

posta

„Радови на Пошти најављени су почетком марта, а у септембру Лазаревац ће добити један заиста репрезентативан објекат Поште у Крађорђевој улици. Осим ове главне Поште биће још седамнаест издвојених објеката на територији општине Лазаревац, а Лазаревчани ће моћи да користе и услуге брзе поште. Што је такође важно, возила поште неће улазити у главну улицу, већ је у сарадњи са лазаревачком Дирекцијом урађен пристуни прилаз са друге стране“, каже заменик председника општине Лазревац Бојан Стевић.

Пошта у Карађорђевој 30 имаће шест шалтера и један шалтер за пријем брзе поште. Обекат је у потпуности прилагођен особама са инвалидитетом, те у те сврхе биће прва пошта у Србији која ће имати лифт.

Иначе, зграда поште у главној лазаревачкој улици саграђена је 1954. године, током рада у њу је улагано минимално, тако да је 2006. године налогом Сектора за санитарни надзор Министарства здравља наложено да се уради петнаест мера инвестиционог карактера да би пошта могла да настави са радом. Процена тадашњег пословодтва била је да је повољније да се уради потпуна реконструкција објекта уместо парцијалног решења. Пошта у Лазаревцу нашла се у плану инвестиција 2008. али то тада није реализовано, те се 2012. поново нашла на списку и ушла у редован план инвестиција Поште Србије. Вредност уложених радова је око 40 милиона динара.