Вести

ОТВОРЕН „КУТАК ЗА ДЕЦУ“ У ВЕЛИКИМ ЦРЉЕНИМА, ЈУНКОВЦУ И МЕДОШЕВЦУ

На територији општине Лазаревац у месним заједницама Медошевац, Јунковац и Велики Црљени, почео је са радом програм „Кутак за децу“, који по узору на програм светске организације „Save the children“, малишанима чији су домови погођени природним катастрофама треба да обезбеди сигурно окружење.

У Дому културе у Великим Црљенима, малишане у „Кутку за децу“ посетио је заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић и уверио се у квалитет овог дечијег програма. „Вома је значајно што малишани из продица чија су домаћинства поплављена имају где квалитетно да проведу своје време, да се друже и да уче“, рекао је он.

Милица Ђорђевић, председница Центра за интеграцију младих (ЦИМ), каже за Данас да ће на овај начин деца од пет до 18 година, која су полако почела да се враћају у Обреновац, имати свој простор, сигурно окружење, и услове за развој, учење, игру.

„ Поред тога што ће бринути о деци и младима и подржати их кроз креативне, образовне и спортске активности, овакав формат рада са децом такође обезбеђује подршку родитељима и старатељима. На крају, он служи и као нека врста помоћи за родитеље којима треба додатна подршка како би се могли посветити чишћењу својих домова и санирању штете коју је заједница претпрела“ каже Ђорђевићева.

„Кутак за децу“ отворен је око 10 до 16 часова и могу се укључити сва деца као и волонтери и наставници.

Ана Радојевић Бошковић