Вести

Пољопровредна трибина

Савет за привреду ОО СНС Лазаревац организовао је трибину на тему: ,,Подстицаји Града Београда у области пољопривреде у 2023.години и Е аграр" којој је присуствовао велики број заинтересованих грађана.

Учешће на трибини у улози предавача узели су испред Секретаријата за пољопривреду, секретар Саво Павичић и подсекретар Снежана Врачар, директорка Стручне саветодавне службе Београд Милица Јанковић и члан Већа ГО Лазаревац задужен за пољопривреду, Ненад Бачанац.

Буџет Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде за 2023. годину је рекордан и износи 79,7 милијарди динара, а највећи део средстава је намењен унапређењу производње и стабилности дохотка произвођача.

Град Београд је за доделу подстицајних средстава у области пољопривреде определио преко 450 милиона динара и то за набавку пољопривредних прикључних машина, за област пчеларства, за област сточарства и прераде млека, за област воћарства, повртарства и ратарства, као и за набавку трактора.

Нови информациони систем еАграр, уводи се у циљу модернизације и убрзања процеса уписа података, промене података у Регистру пољопривредних газдинстава (РПГ), као и одобравања и исплате подстицаја у пољопривреди. Пољопривредни произвођачи могу у поштама широм Србије узму параметре за свој еИД број што представља први корак за приступ платформи еАграр.