Вести

ПОМОЋ ДЕЦИ ИЗ ПОРОДИЦА УГРОЖЕНИХ ПОПЛАВОМ

У седаманест породица са малом децом, из месне заједнице Велики Црљени, које су претрпеле штете од недавних поплава, данас су уручени пакети хуманитарне помоћи, наредних дана биће их подељенојош тринаест.

 

Ови пакети помоћи садрже неопходну опрему, храну и хигијенска средства за децу узраста до три године, а осим тога у њима се налазе и средства за хигијену за цело домаћинство.Вредност је око 25 хиљада динара по пакету, а заменик председника општине Бојан Стевић, који је својим личним ангажманом обезбедио ову помоћ, нарочито се захвалио лазеревачким фирмама, председницима општина Аранђеловац и Вождовац, као и свим другим људима који су се одазвали  акцији за помоћ најмлађима.

 

 

Обилазећи домаћинства на којима се последице поплава још увек и те како виде, Стевић је обећао да они неће бити заборављени.

 

„Захваљујући нашим пријатељим како из Лазаревца, тако и из целе Србије, очекујем да у наредних неколико дана обезбедимо пакете помоћи за децу узраста од три до шест година. Та помоћ ће такође бити подељена на територијама месних заједница Велики Црљени, Сумеђ и Вреоци. Заиста је тешко обезбедити помоћ за све, али се максимално ангажујемо да помогнемо онима који су најугроженији, као што је породица Стojичевић у којој смо данас, где су три куће потпуно уништене“, рекао је Стевић.

 

У наредним данима требало би да стигне и педесет кревета, намењених за двадесет пет породица, а које је донирала београдска општина Вождовац.

 

 

Драган Стоjичевић чија је новоизграђена кућа страдала у поплавама, видно потресен говори о томе колико је тешко, пре свега финансијски, опоравити се од настале штете. „Подигао сам кредит да средим кућу колико толико, да би деца имала где да спавају, пријатељи су ми изашли у сусрет и дали сушилице те сам сушио зидове данима, али сада и ту струју треба платити, задужио сам се, немам куд“, говори кроз сузе отац троје малишана.

 

Граду Београду је у петак из Градске општине Лазаревац прослеђена званична документација која се тиче процене штете у Лазаревцу, а Стевић је изразио очекивање да ће у наредним недељама пристићи средства из Града и Републике намењена за помоћ угроженим породицама.

 

Одборници Скупштине Градске општине Лазаревац у петак ће расправљати о последицама поплава и насталој штети на територији општине.