Вести

Посета чланице Председништва Српске напредне странке Маје Гојковић лазаревачким дамама

Чланица Председништва Српске напредне странке Маја Гојковић разговарала је данас са женама у Лазаревцу и том приликом поручила да жене доносе промишљене одлуке, јер знају да од тога коме повере вођење државе зависи будућност њихове породице и целе земље и да зато жене подржавају Српску напредну странку и Александра Вучића.

”Велико ми је задовољство што сам имала прилику да разговарам са великим бројем жена овде у Лазаревцу, да се дружимо и да причам и са младим девојкама, и са пензионеркама и домаћицама, јер све оне воле Лазаревац и своју државу и желе јој најбоље и зато дају подршку Српској напредној странци и Александру Вучићу”, рекла је Гојковић.

Гојковић је рекла да је изузетно важно што се жене овог краја, кроз бројна удружења, баве очувањем очувањем културног наслеђа, како традиционалним рукотворинама тако и у области гастрономије и едукацијом младих и истакла да је очување традиције и културне баштине један од приоритета државе. Гојковић је навела да је зато подржала идеју да се у крипти Храма Светог великомученика Димитрија и спомен костурници ратницима изгинулим у Колубарској бици 1914. године направи и интерактивна изложба како би нашу историју приближили младима.

Гојковић је рекла да је са женама причала о животним стварима и да је важно да се у наредном периоду више ради на вредновању женског рада у домаћинству.