Вести

ПРЕДАВАЊЕ „БЕЗБЕДНОСТ МОТОЦИКЛИСТА“

У организацији Центра за унапређење безбедности саобраћаја и Савета за безбедност саобраћаја на путевима ГО Лазаревац одржано је предавање на тему „Безбедност мотоциклиста“ са циљем да се појача безбедност мотоциклиста у саобраћају. На предавању је говорио Владан Јевтић испред Центра за унапређење безбедности.

Учешће на предавању  узели су возачи мотора, као и ученици основних школа са територије Лазаревца.

      -Ово је још једна од многобројних активности Савета за безбедност саобраћаја у претходне три године, од када је на нашу иницијативу основан Савет за безбедност саобраћаја, чиме поткрепљује чињеницу да на том пољу безбедности неуморно радимо. Данас нам је циљ да путем едукације приближимо грађанима све могуће проблеме у саобраћају, настале непримереном вожњом мотоциклиста и других учесника у саобраћају који су у индиректној вожњи са мотоциклистима. Учесници су имали прилику да се упознају са правилима прве помоћи, техничким детаљима саме вожње, статистиком о броју несрећа мотоциклиста, а све у циљу како би се број несрећа смањио, рекао је Бојан Синђелић, члан Већа ГО Лазаревац.

На крају предавања подељено је 10 сигурносних кацига, како би се мотивисали мозачи мотора да носе заштитну опрему, што је такође законска обавеза возача.