Вести

ПРИКЉУЧЕЊЕ НА ГРАДСКУ ВОДУ МЕШТАНА СТЕПОЈЕВЦА И ВРБОВНА

Становници лазаревачких насеља Врбовно и Степојевац данас су са представницима ЈКП „Београдски водовод и канализација“ потписали уговоре о прикључењу на градску водоводну мрежу. Предвиђено је да се на градски водовод прикључи око 1.200 домаћинстава из Степојевца, из Врбовна око 1.000 њих, а радови ће почети за седам дана и трајати годину дана.

Уговоре са грађанима потписао је директор Београдског водовода Светозар Веселиновић, а потписивању уговора присуствовао је градски менаџер Горан Весић који је рекао да је град Београд до сада уложио 266 милиона динара за довођење градске воде до Лазаревца.

„То је подразумевало реконструкцију црпне станице у Железнику, изградњу базена у Липовици и реконструкцију базена у Вису. Такође град Београд уложио је 72 милиона динара за повезивање базена у Липовици са базеном у Вранићу и за изградњу примарне мреже и хидротехничких објеката“, навео је Весић. Такође је додао да је градска општина Лазаревац уложила 42 милиона динара за повезивање базена у Вранићу са Степојевцем. Весић је нагласио да је град Београд том изградњом довео воду до насеља Лесковац и до самог Степојевца. „На захтев градске општине Лазаревац сада смо припремили другу фазу. Уложићемо око 70 милиона динара за изградњу примарне мреже као и недостајућих хидротехничких објеката како би грађани Степојевца и Врбовна били прикључени на воду“, рекао је Весић. Како је рекао, град Београд на тај начин показује да има добру сарадњу са градском општином Лазаревац.

„Ово је један од пројеката који нам је општина Лазаревац навела као приоритет. Када смо разговарали са руководством те општине тражили смо да нам наведу неколико важних пројеката за грађане и ово је један од тих пројеката, а поред тога ту је и изградња породилишта у Лазаревцу“, рекао је Весић. Он је изразио задовољство што је град Београд данас остварио сан становника Степојевца и Врбовна који толико деценија чекају воду, и што су се надлежни обавезали да испоштују рокове. Весић је нагласио да Београд има веома квалитетну воду, а да је Макиш 2 једна од најмодернијих фабрика.

Присутнима се обратио члан градског већа Драгомир Петронијевић који је рекао да ће се на градски водовод прикључити око 1.200 домаћинстава из Степојевца, а из Врбовна око 1.000.

„Данас је тек отпочело потписивање тако да прецизне информације колико их је тачно потписало не знам, али данас је више од 100 грађана већ дошло и потписивање уговора ће бити настављено у наредним данима“, објаснио је Петронијевић. Он је нагласио да ће радови почети за седам дана, а трајаће годину дана. Новац је обезбеђен и рокови су дати, а на нама је да то спроведемо рекао је он и додао да ће грађани за прикључак за воду морати да издвоје 69.000 динара на 12 месечних рата, а социјално угрожени моћи ће да дају новац на 24 месечне рате.

"Радови ће почети за седам дана, а трајаће годину дана", рекао је Стевић.

Заменик председника градске општине Лазаревац Бојан Стевић захвалио је граду Београду и ЈКП Београдски водовод на опредељеним средствима за решавање вишедеценијског проблема становника Степојевца и Врбовна.

„Ми смо у договору са Београдским водоводом и канализацијом радили прелиминарно испитивање колико грађана месне заједнице Степојевац жели да се прикључи на водоводну мрежу и око 800 домаћинстава је дало позитиван одговор“, рекао је Стевић.

Шеф одборничке групе Српске напредне странке Лазаревац у Скупштини градске општине Лазаревац и житељ месне заједнице Степојевац Драган Јевтић захвалио се градском менаџеру Горану Весић, граду Београду на издвојеним средствима за изградњу водовода, а заменику градске општине Лазаревац Бојану Стевић на упорности и истрајности по питању отпочињања радова на изградњи водовода и обезбеђењу подршке од града Београда.

„Ово је велики дан за грађане Степојевца као и за Српску напредну странку, која се од свог формирања залагала за решавање овог проблема, који смо и успели да решимо, чиме смо показали да на нас народ може да рачуна, да смо ту само због њих, а не због личне користи“, рекао је Драган Јевтић.

 

 Првој житељки Степојевца заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић уручује уговор.