Вести

РАД АМБУЛАНТИ ЗАДОВОЉАВАЈУЋИ, ПРИОРИТЕТ НОВО ПОРОДИЛИШТЕ

„Приоритет новог руководства Домa здравља "Др Ђорђе Ковачевић", у сарадњи са општинским руководством, јесте да се коначно крене са реализацијом изградње нове зграде породилишта у Лазаревцу“, рекао је заменик председника општине Бојан Стевић, приликом обиласка амбуланти у лазаревачким месним заједницама.

Осим изградње ванболничког породилишта, што је примарни циљ, у плану је решавање питања паркинг простора, као и реновирање дела објекта односно подизање новог на месту садашњег вешераја и ауто радионице.

Продилиште у Лазаревцу старо је 60 година
Породилиште има негде око 200 порођаја на годишњем нивоу (2013. Године било је 173 порођаја), што није мали број, с обзиром на то да је породилиште ванболничко - не располаже операционом салом. То је отприлике трећина свих порођаја на територији општине. Друга трећина су они порођаји где је присутна патологија у трудноћи- висок притисак, шећер или нека хронична обољења и који због тога морају да буду обављени у клиници. Трећа трећина су жене које хоће епидурал или нека олакшања у порођају, што овде не може да буде омогућено.

У склопу редовног обиласка амбуланти у месним заједницама, директор Дома здравља „Др Ђорђе Ковачевић“ др Јован Милојевић, заједно са замеником председника општине Бојаном Стевићем, обишао је амбуланте у Миросаљцима и Јунковцу.

Он је рекао да је задовољан затеченим стањем и похвалио рад запослених у амбуланти у оквиру које се налази и апотека. Милојевић је додао да су такође и пацијенти из овог подручја у потпуности задовољни радом лекара и медицинског особља.

Заменик председника ГО Лазаревац Бојан Стевић, је рекао да је рад амбуланте у Миросаљцима задовољавајући и да грађани из месних заједница у том делу општине имају адекватну примарну здравствену заштиту. Он је нагласио, да менаџмент лазаревачког Дома здравља у руководству општине Лазаревац има потпуну подршку за све активности које би још више унапредиле квалитет здравствене заштите грађана.

У наредном периоду, лазаревачки Дом здравља, према најавама, требало би да посети министар здравља Златибор Лончар.