Вести

РЕКОНСТРУИСАН СПОРТСКИ ТЕРЕН У МЕСНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ 19. СЕПТЕМБАР

На иницијативу мештана месне заједнице 19. септембар, извршена је реконструкција кошаркашког терена постављањем тартан подлоге. Радове на реконструкцији обишли су заменик председника градске општине Лазаревац Бојан Стевић и члан Већа градске општине Лазаревац Ђорђе Максимовић.

- Уређењем овог спортског терена када буде у потпуности завршен, добићемо један спортски комплекс на отвореном за рекреативце, за наше најмлађе суграђане из месне заједнице 19. септембар, као и за суграђане из месне заједнице Горњи град. Након завршетка радова на уређењу кошаркашког терена, уредићемо и терен за мали фудбал као и постављање дечијег мобилијара чиме ће овај део бити употпуњен, који ће моћи да одговори потребама свих узраста становништа који живе у овом делу града – рекао је Бојан Стевић.

Постављена тартан подлога представља изум последње генерације за уређење спортских терена, изузетног је квалитета и пружиће ужитак свим спортским рекреативцима. Средства за уређење спортског комплекса обезбеђена су преко ЈП „Дирекција“ Лазаревац.

- У плану су реконструкција и изградња још два спортка терена. У месној заједници Загорка Драговић ће бити изграђен терен за мале спортове и уређен простор за најмлађе суграђане, комплетан простор добиће осветљење. Такође у месној заједници Момчило Павловић изградићемо терен за мале спортове и мини парк за децу. Након тога прећи ћемо на уређење и у сеоским месним заједницама – додао је Бојан Стевић.