Вести

РЕКОНСТРУКЦИЈА САОБРАЋАЈНЕ ИНФРАСТРУКТУРЕ У ЛАЗАРЕВЦУ

Заменик председника Градске општине Лазаревац Бојан Стевић обишао је у среду радове који су у току на раскрсници улица Стефана Немање и Ђорђа Ковачевића, где се ради на проширењу, односно изградњи треће коловозне траке што ће у многоме допринети смањењу гужви и застоја у саобраћају. На овом делу у току је скидање старе асфалтне подлоге, како би се урадило постављање комплет нове коловозне подлоге. Стевић је најавио да ће радови на овој раскрсници бити завршени до 20. априла,а након тога ће бити постављени и семафори.

Стевић је рекао да ће паралелно са овим радовима, наредних дана бити започето скидање асфалтне подлоге у делу раскрснице улица Дуле Караклајић и Вока Савић, као и Дуле Караклајић и Бранко Радичевић. Улица Стефана Немање добиће нови тротоар, а постављање ивичњака предузеће „Колубара Грађевинар“ започело је и у улици Кнеза Станоја.

„За другу половину априла планиран је почетак радова на комплетној реконструкцији улице у месној заједници Миросаљци, а највероватније ће кренути и проширење кловозне траке и комплет тротоара Валандовске улице у месној заједници Бранко Радичевић. Те две инвестиције износе око 45 милиона динара“, најавио је Стевић.

Од крупних инфраструктурних пројеката, Стевић је истакао да се у наредном периоду очекује и решавање питања улице Николаја Велимировића, као и изградња кружног тока на делу код језера Очага.

Укупна средства која је Град Београд определио за инфраструктурне радове, сем улице Николаја Велимировића и планираног кружног тока код језера Очага, износи готово 120 милиона динара.

Стевић је додао да очекује да ће бити урађена и Видовданска улица у месној заједници Момчило Павловић, која је, како је рекао, једина уз улиу Станислав Сремчевић Црни у кругу од 500 метара од центра града која није асфалтирана и где грађани немају елементарне услове за живот.

Извор: Праве новине / Ана Радојевић Бошковић