Вести

Селаковић: Очекујем изборе и у Војводини

Потпредседник Српске напредне странке Никола Селаковић изјавио је данас да су резултати ванредних парламентарних избора у Војводини показали да садашња власт нема легитимитет и да се нада да ће ускоро бити и избори за покрајинску скупштину.

Селаковић је гостујући на РТС-у рекао да сваки озбиљан политичар ослушкује глас народа и да су републички избори у Војводини показали сасвим другачију изборну вољу грађана.

"Само онај ко нема никаквог политичког слуха може да игнорише такве резултате. Ја се надам да ћемо имати изборе и за покрајинску скупштину у неком догледном и разумном року. Не видим разлог да неко игнорише непостојање легитимитета", рекао је Селаковић.

Упитан да ли постоји страх од велике одговорности због убедљиве победе на изборима он је рекао да га је било и након прошлих избора и да СНС мора да буде на висини задатка.

"Видели сте у нашој странци није било велике помпе и славља. Ми смо као одговорни људи изабрали да идемо у решавање проблема. То је започео Александар Вучић пре годину и по дана, сада то теба наставити", нагласио је потпредседник СНС.

Говорећи о могућим постизборним коалицијама он није рекао са ким ће СНС прво разговарати, али је подсетио на изјаву лидера напредњака да су им битни програми.

"Десио се позитиван потрес на политичкој сцени Србије, нешто што је преструктурирало све снаге. То је разлог што је наш председник рекао - разговараћемо о програму и о плану пута којим Србија треба да иде", рекао је Селаковић.

Напредњаке, подсетио је он, дели само осам скупштинских места да имају двотећинску већину која је потребна и за промену Уставу.

Он је рекао да СНС сам може да формира владу, али да је за неке промене потребан шири консензус и подршка неких других странака.

Упитан да ли ће поново бити министар правде у следећој влади он је рекао да није оптерећен тиме и да о томе не размишља.