Вести

СНС угостила делегацију КП Кине

Председник Српске напредне странке, Александар Вучић, и потпредседник ГО СНС Небојша Стефановић, заједно са делегацијом СНС, коју је предводила интернационални секретар, Јадранка Јоксимовић, угостили су данас високу делегацију Комунистичке партије Кине.

Делегацију Комунистичке партије Кине предводио је Џоу Ли, заменик министра међународног департмана Централног комитета Комунистичке партије Кине. У саставу делегације је био и амбасадор НР Кине Џанг Вансуе.

Ова пријатељска посета уследила је као наставак вишегодишње успешне сарадње Српске напредне странке и Комунистичке партије Кине. Током посете, господин Ли пренео је срдачне поздраве господина Сји Ђинпинга, генералног секретара Комунистичке партије Кине и председника Народне Републике Кине, председнику Српске напредне странке.

Разговарало се и о конкретним корацима ка даљем продубљивању међупартијске, али и економске сарадње, нарочито у области инфраструктуре, енергетике и пољопривреде.

Кинески партнери исказали су и интересовање за улагања у велике саобраћајне инфраструктурне пројекте. Такође, још једном је јасно потврђен став Народне Републике Кине према Косову и Метохији, којим се снажно подржава суверенитет и територијални интегритет Републике Србије.